Ćebasa s grill tave i ragu od gljiva

2016

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 600 g Ćebase
  • 300 g svježih miješanih gljiva
  • 100 g luka
  • 2 g timijana
  • 50 g vrhnja za šlag
  • 100 g umaka od pečenja
  • sol, papar
  • svinjska mast
13 Listopad 2016, Komentari: Comments Off on Ćebasa s grill tave i ragu od gljiva

Sezonske namirnice, razne vrste šumskih gljiva, pretvorite u kremasti ragu i uparite s jedinstvenom Ćebasom pečenom na grill tavi.

Ništa ne miriše na jesen više od mirisa svježe pečenih kobasica! Ova sezona je u znaku posebne kobasice – Ćebase. Spoj je to mesa za ćevapčiće u obliku kobasice koji se uspješno sljubljuje s raznim prilozima.

U ovom receptu smo Ćebase poslužili uz kremasti ragu od raznih vrsta gljiva – brzo, jednostavno i jesenski ukusno!

cebasa-ragu-od-gljiva-detalj

Ćebasa se vrlo lako i brzo priprema. Dovoljno ju je ispeći na grill tavi bez dodavanja ulja, masti ili neke druge masnoće.

Pogledajte par trikova pripreme Ćebase u našem videu.

Priprema:

Nasjeckajte luk na kockice i popržite ga na zagrijanoj tavi uz dodatak masti. Dodati gljive narezane na manje komade. Sve podliti umakom od pečenja i prijati na laganoj vatri. Začiniti soli i paprom te dodati timijan.

Pred sam kraj kuhanja ragu malo razblažiti vrhnjem za šlag.

Ćebase izvadite na sobnu temperaturu. Lagano ih zarežite nožem na par mjesta, s obje strane. Zagrijte grill tavu i, bez dodavanja bilo kakve masnoće, ispecite Ćebase sa svih strana.

Poslužite ih uz ragu od gljiva.

Vezani članci