Multicooker: Isprobajte cheeseburger 'na žlicu'

2014

Sastojci

 • 300 g miješanog mljevenog mesa
 • 675 g krumpira
 • 150 g žutog luka
 • 50 g mrkve
 • 8 dcl pilećeg ili kokošjeg temeljca
 • 50 g maslaca
 • 2-3 dcl vrhnja za kuhanje
 • sir za pizzu
 • špek ili panceta
 • mladi luk
 • sol, papar, češnjak u prahu i origano
13 Siječanj 2014, Komentari: 1

Philips Multicooker je inovativni uređaj za pripremu hrane pa je red da se u njemu pripremi i - inovativni ručak, poput ove 'Cheeseburger juhe'.

Tadeja je u svojem receptu za Ričet na moderan način detaljno opisala sve prednosti Philipsovog Multicookera zbog čega ću ja dodati samo par svojih dojmova.

Za nekog tko voli svoje lonce i tave, imati multifunkcionalni aparat poput ovog može itekako imati smisla. Jer lakoća održavanja, a nekada i sam trud oko određenih namirnica i njihove pripreme se s njim svede na minimum. Najviše me je oduševila činjenica da u 10 minuta pirjanja mesa i luka, te 90 minuta kuhanja juhe/variva nisam niti jednom morao otvoriti Multicooker i promiješati sastojke. Maknuo sam se iz kuhinje i obavljao druge poslove po stanu, a na njegovo zvono i obavijest da je jelo gotovo došao sam ga poslužiti, poslikati i na kraju naravno i pojesti.

cheeseburger-juha-01

Druga stvar koja me oduševila je koliko dugo Multicooker može održati toplinu jela kada je ugašen. Par sati nakon što je jelo bilo gotovo, a on isključen iz struje jelo je i dalje bilo toplo i spremno za posluživanje bez dodatnog dogrijavanja. A uz opciju održavanja jela toplim ručak ili večeru možete imati spremne cijeli dan. Ima dosta jela kojih se sada mogu sjetiti gdje će vam Philips Multicooker omogućiti da se fizički maknete iz kuhinje i da ne morate paziti na njih kada se kuhaju. Upravo je to najveća prednost zašto osobno smatram njegovu nabavku isplativom investicijom.

A sada malo o današnjem ručku. Umjesto ručka u više sljedova kroz koje bi isprobao više Multicooker programa odlučio sam se za jedno jelo koje zahtjeva više vrsta termičke obrade pa da vidim kako će se s njim nositi. Radi se domaćoj juhi s krumpirima koja je dobila posve novo ruho i ime dodavanjem namirnica iz jednog učestalog fast food artikla.

Zato vam danas predstavljam zdraviju verziju cheeseburgera koji se k tome još jede i na žlicu.

cheeseburger-juha-detalj

Priprema:

U Multicooker stavite 50 grama maslaca, 150 grama sitno sjeckanog luka i 300 grama miješanog mljevenog mesa ili čiste mljevene junetine. Promiješajte jednim potezom sve namirnice i zatvorite Multicooker.

Pritiskom na tipku MENU odaberite program FRY i postavite vrijeme pirjanja na 10 minuta. Dok se meso pirja na luku i maslacu očistite 675 grama krumpira i narežite na kocke željene veličine (veće, manje, stvarno je svejedno). Srednju mrkvu očistite i narežite na nešto manje kocke od krumpira te pripremite temeljac i začine.

Kada je Multicooker gotov s pirjanjem, otvorite poklopac i dodajte krumpir, mrkvu, temeljac i začine. Od začina stavite pola žličice papra i češnjaka u prahu, žličicu do žličicu i pol soli i dva prstohvata origana ili sušenog peršina ako vam on više odgovara. Ako imate, možete također dodati i korijen celera ili peršina u juhu. Neće smetati već će vam dodatno obogatiti okus juhe.

Promiješajte ponovno sve jednim potezom, poklopite Multicooker i pritiskom na tipku MENU odaberite program STEW, a vrijeme postavite na 1 h i 30 min. Sljedećih 90 minuta vi ste slobodni dok Multicooker kuha za vas.

Kada je cheeseburger juha gotova u nju stavite 2 dcl vrhnja za kuhanje. Možete staviti i 3 dcl ako želite više bijelu i kremastiju juhu.

Kod posluživanja obavezno po juhi posipajte nasjeckani svježi list mladog luka koji će cijelom jelu dati okus pravog cheeseburgera, a i ne zaboravite staviti malo naribanog sira i prženog špeka što za ukras, a što i za sam okus. Jelo poslužite kada god vam odgovara jer će ga Multicooker za vas držati toplim cijeli dan.

Dobar tek!

Vezani članci