Kako napraviti čips od trajne salame

2016

Sastojci

9 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Kako napraviti čips od trajne salame

Sigurno niste očekivali kako možete napraviti čips od bilo koje trajne salame. Ovo je brzo gotova grickalica koja je savršeno društvo uz hladno piće i film.

Postoji nešto posebno privlačno u okusu zapečene trajne salame zbog čega, recimo, skidam salamu s pizze i stavljam je sa strane kako bih (meni) najbolji dio pizze ostavio za kraj. Doručak koji me čini sretnim sastoji se od par šnita kratko zapečene salame uz par pečenih jaja.

Sigurno niste očekivali kako bilo koja trajna salama može biti i odlična grickalica, savršeno društvo za izležavanje uz hladno piće i dobar film. Siguran sam da se nećete buniti što je čips od zimske kobasice gotov u svega nekoliko minuta.

cips-od-zimske-salame-01

Priprema:

Zimsku salamu, ili bilo koju drugu trajnu salamu koju imate i volite, narežite na mesoreznicu na debljinu od oko 2 mm. Ako kod kuće nemate mesoreznicu, zatražite u dućanu da vam narežu salamu da tu debljinu.

Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje i poredajte šnite zimske salame jednu do druge. Pecite salamu oko 7 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 190°C.

Dužina pečenja čipsa ovisi o debljini na koju je narezana salama, ali i stupnju zapečenosti i hrskavosti koju želite dobiti. Kad je čips pečen, izvadite ga na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće sa čipsa.

Čips od zimske kobasice poslužite uz umak po želji. Ja sam ga poslužio s umakom od vrhnja i senfa, a napraviti ga možete tako da pomiješate 3 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice majoneze i žlicu senfa sa zrncima gorušice.

Vezani članci