Involtini: Teleće rolice sa sirom i pancetom

2017

Sastojci

  • 500 g telećeg buta
  • 250 g ricotte
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice vlasca
  • 1 žličica ružmarina
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • 250 g pancete
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica maslaca
  • 1 grančica ružmarina
27 Siječanj 2017, Komentari: Comments Off on Involtini: Teleće rolice sa sirom i pancetom

Involtini su rolice koje se mogu raditi od bilo kojeg mesa i povrća. U ovom receptu, idealnu kombinaciju čini teletina, začinsko bilje, sir i hrskava panceta.

Involtino je talijanski naziv za rolicu. U tradicionalnoj talijanskoj kuhinji radilo se o tankim kriškama patlidžana koje su se nadijevale sirom ricottom, oblagale krušnim mrvicama i tako pekle.

Danas više ne postoje stroga pravila oko toga što može ili ne može biti involtino. Baš kao i sve druge rolice, involtini se mogu raditi od bilo kojeg mesa i povrća koje vam padne na pamet.

Za moj ukus je dobitna kombinacija involtina od teletine nadjevenih aromatiziranim sirom te obloženih pancetom.

involtini-06

Priprema:

Teleće šnicle lagano potucite čekićem za meso i malo ih posolite.

U zdjelici pomiješajte ricotta sir s naribanim češnjakom, nasjeckanim vlascem i ružmarinom, soli i paprom. Ovom smjesom premažite jednu stranu svake šnicle te ih čvrsto zarolajte po dužoj strani.

Svaku rolicu omotajte šnitama tanko narezane pancete te sve po želji učvrstite kuhinjskim koncem.

Pecite rolice na jako ugrijanom maslinovom ulju, sa svake strane po nekoliko minuta kako bi panceta postala hrskava.

Zatim smanjite vatru, dodajte maslac i ružmarin te pecite na umjerenoj vatri narednih desetak minuta podlijevajući rolice masnoćom iz tave.

Pečene rolice izvadite na dasku i ostavite ih pokrivene nekoliko minuta prije rezanja.

Prije posluživanja maknite kuhinjski konac, narežite ih na šnite i poslužite uz puno zelenog povrća.

Vezani članci