Kobasice pečene s korijenom koromača i vinom

Comments:  0

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 6 komada svježih gurmanskih kobasica za pečenje
  • 1 manji luk
  • grančica timijana
  • 1 čaša crnog vina
  • 1 glavica korijena koromača (oko 300 g)
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica senfa
  • 1 jabuka
  • svježe mljeveni crni papar i sol
  • sitno narezani svježi peršin
30 Siječanj 2015, Comments: 0

Ovo brzo i ukusno jelo je prilično poznata talijanska kombinacija svježih gurmanskih kobasica s koromačem i crnim vinom koji jelu daju izvrsnu aromu.

Kobasice su kao namirnica veoma pogodne za svakojake zimske kombinacije jela, primjerice, sa jabukama, u gulašu sa suhim šljivama, sa smeđom lećom itd.

Jedna od meni omiljenih kombinacija je upravo ova s korijenom koromača koji tokom pečenja, uz crno vino, pusti divnu aromatičnost. Svakako probajte!

kobasice-komorac-vino-detaljPriprema:

Senf i maslinovo ulje umutite, dodajte kobasicama i sve promiješajte. Stavite peći kobasice oko 20 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Zatim dodajte korijen koromača i luk narezan na manje komade, svježi timijan, jabuku narezanu na četvrtine te pecite daljnjih 20 minuta.

Na kraju dodajte crno vino i 1 dl vode te pecite još 20 minuta dok se vino ne reducira u umak. Sve poslužite s pireom od krumpira, tjesteninom, kruhom ili kukuruznom krupicom te narezanim svježim peršinom.


Voliš kobasice? Odlično! Klikni na gumb, prijavi se na Volim meso newsletter i besplatno preuzmi svoju .pdf knjižicu ‘Volim kobasice’!

PREUZMI VOLIM KOBASICE KNJIŽICU!


Vezani članci