Manje je više: PIK dvoboj sportskih zvijezda

2015
28 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Manje je više: PIK dvoboj sportskih zvijezda

Mario Valentić, kondicijski trener i promotor zdravlja, i Zlatko Horvat, rukometni reprezentativac, odmjerili su kulinarske snage na “Manje je više” PIK kulinarskom dvoboju.

Kuhinja Majstora kuhara, Branka Ognjenovića, jučer je bila premalena za sve zainteresirane za neobičan kulinarski dvoboj. Mario Valentić, kondicijski trener i promotor zdravog životnog stila i Zlatko Horvat, hrvatski rukometni reprezentativac, odmjerili su snage u “Manje je više” PIK kulinarskom dvoboju.

PIK-manje-je-vise-01

Zadatak je bio jednostavan – u 20 minuta pripremiti jelo od namirnica koje su dobili netom prije kuhanja.

Iza PIK kulinarskog dvoboja stajala je jednostavna filozofija “Manje je više”, čime se ukazalo na činjenicu da PIK Vrbovec tržištu nudi cijeli asortiman mesnih prerađevina pod brendom PIK, a koji su bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje, a sve s ciljem da na stol krajnjeg potrošača donese najkvalitetnije proizvode.

Sportski odmjerene snage

Da je ono što pripremaju uistinu u skladu s filozofijom “manje je više” pobrinuli su se domaćin dvoboja, poznati kuhar Branko Ognjenović te nutricionistice Karmen Matković Melki i Sanja Ćosić. Njihov zadatak je bio budno pratiti sve što se događa u kuhinji te kako Mario i Zlatko pripremaju svoja jela.

PIK-manje-je-vise-02

Mario Valentić odlučio je napraviti jelo pod imenom “Špinatno-mesni pitarović” dok je Zlatko Horvat radio “Laganu salatu od mortadele”. Recepta za oba jela možete pronaći klikom na linkove.

PIK-manje-je-vise-04

Kulinarski zadaci su izvršeni na vrijeme, Mario i Zlatko su obojica poštivali sva pravila i slušali sve upute Branka Ognjenovića, a konačni sud donio je ne samo žiri, nego i svi okupljeni koji su imali priliku probati jela Maria i Zlatka.

PIK-manje-je-vise-03

Kako su oba pripremljena jela bila izvrsna, žiri koji su činili Branko Ognjenović, Karmen Matković Melki i Sanja Ćosić, nisu se mogli odlučiti tko je pobjednik PIK kulinarskog dvoboja.

Umjesto njih, pobjednikom je proglašen “0%”, odnosno “Manje je više” PIK-ov asortiman mesnih prerađevina bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje.

Vezani članci