Krivo ste ispekli meso? 5 ideja za 'popravni'

2016
1 Srpanj 2016, Komentari: Comments Off on Krivo ste ispekli meso? 5 ideja za ‘popravni’

Krenuli ste pripremati meso po receptu, ali nešto nije ispalo kako treba? Ispekli ste ga jače ili slabije od potrebnog? Ne brinite!

Svima nam se dogodilo da krenemo pripremati meso po receptu, ali da nam ne ispadne kako je zamišljeno. Ako vam se to dogodi, evo pet ideja za jela koja možete pripremiti umjesto ‘originala’. Nećemo nikome reći!

1. Napravite nadjev ili umak

Jedan od najjednostavnijih načina da jače pečenom mesu date novu svrhu jest da ga usitnite i iskoristite kao nadjev ili umak. Malo temeljca, začina i vina stvorit će savršeno punjenje za tortelline ili mesne pite. Uz dodatak povrća i začina, za tren oka dobit ćete ukusan umak za tjesteninu. Evo ideje:

2. Napravite paštetu

Domaća pašteta je jednostavna za pripremu i jako ukusna. Potrebno je samo nekoliko sastojaka te malo volje i vremena kako biste u njoj uživali. Ako se do sada niste ohrabrili za izradu domaće paštete, neka vam lagano prepečeni komad piletine ili svinjetine bude izgovor. Usitnite meso, dodajte preprženi luk, začinite i prodinstajte. Nakon toga izmiksajte u blenderu do željene teksture uz dodavanje senfa i majoneze. Ohladite i uživajte u domaćoj pašteti.

3. Salata za prste polizati

Lagane i brze, salate su idealne za vruće ljetne dane. Meso koje nije ispalo kako ste zamislili usitnite na manje komade, pomiješajte s majonezom, jajima i tjesteninom i napravite ukusnu hladnu salatu. Isti taj nadjev, bez tjestenine, možete iskoristiti i kao punjenje za sendvič.

4. Iskoristite sve što imate

Ne dozvolite komadu mesa kojeg ste predugo ostavili na vatri da vam pokvari planove. Wok je idealan za one dane kad nemate vremena popravljati ručak. Posegnite za povrćem, rižom od jučerašnjeg ručka i napravite nešto potpuno novo. Sve pripremljeno u jednoj posudi i brzo gotovo doslovni je spas u posljednji čas.

5. Zamotajte meso u tortilju

Piletina, svinjetina ili teletina, tortilja ne pita. Narežite meso na trake, pripremite omiljeni umak, dodajte povrće i napunite tortilje. Možete ih poslužiti klasično ili ih zarolati pa dodatno zapeći u pećnici.

 

Vezani članci