Ljetni hit: Tava s njokima i kobasicom

2016

Sastojci

  • 1 par kobasica po ukusu
  • 250 g svježih ili zamrznutih njoka
  • cherry rajčice
  • svježi bosiljak
  • sol
  • svježe krupno mljeveni papar
  • maslinovo ulje
22 Srpanj 2016, Komentari: Comments Off on Ljetni hit: Tava s njokima i kobasicom

Vruće je i ne da vam se kuhati, ali biste ipak rado pojeli nešto svježe pripremljeno, bogato okusima i bojama? Tava s njokima i kobasicom recept je za vas.

Aromatična i brza za pripremu, kobasica s njokima i cherry rajčicom pravi je ljetni favorit.

Okus će joj djelomično odrediti i vrsta kobasica koje koristite, pa ovisno o odabiru možete svaki put imati drugačije jelo.

Blago, odlučite li se za lagane pileće kobasice ili ljuto i aromatično ako su vaš izbor kobasice s više karaktera.

njoki-s-kobasicom-detalj

Priprema:

Njoke skuhajte u slanoj vodi, ocijedite pa nakapajte s malo maslinova ulja.

Dok se njoki kuhaju, na tavi ugrijte par kapi maslinova ulja pa na njemu kratko pržite kobasice narezane na veličinu zalogaja.

Kad se kobasice lagano zapeku, pomaknite ih na rubove tave, a u sredinu poslažite cherry rajčice prerezane na pola, kožom prema dolje. Ostavite kratko vrijeme da se i rajčice zapeku, pa sve nježno promiješajte, dodajte njoke i bosiljak narezan na tanke rezance, pa sve još jednom oprezno promiješajte da vam se rajčice ne raspadnu.

Po potrebi dosolite i po želji pospite krupno mljevenim paprom.

Servirajte uz svježu zelenu salatu.

Vezani članci