Sushi koji još niste vidjeli, niti bi mu mogli odoljeti!

2015
23 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Sushi koji još niste vidjeli, niti bi mu mogli odoljeti!

Više od 3,3 milijuna ljudi u kratkom je roku pregledalo video recept za neobičnu mesnu kombinaciju - sushi sa slaninom na roštilju!

Passi i Chrisse dvojica su Austrijanaca koji stoje iza web stranice Cook with me.at na kojoj, kako joj i ime kaže, sve ima veze s mesom. Točnije, sve ima veze s roštiljem, što je i njihov uvodni slogan (“It’s all about the BBQ and Cooking”).

Široj internetskoj javnosti postali su poznati prije nekoliko dana kad su na svojoj web stranici objavili video vodič, tj. recept za pripremu nečega što oni zovu “BBQ Bacon sushi”, u slobodnom prijevodu “Sushi sa slaninom na roštilju”.

slanina-sushi-detalj-02

Oko sushija, tradicionalne japanske pripreme sirove hrane, nema puno dvojbi. Ili ste jedni od onih koji ga obožavaju i oblizuju prste dok umaču rolice sirove hrane i riže u wasabi (japanski ljuti hren) ili se jedan od onih koji se groze na sam spomen sirovog.

No, spomenuti dvojac zato donosi kompromis s kojim će složiti baš svaki ljubitelj mesa.

slanina-sushi-detalj

U videu možemo vidjeti specijalnu tehniku rolanja ovog specijaliteta, koristeći podlogu za rolanje od bambusa. Na njega se poreda tanko narezana slanina. Na nju ide mljeveno meso te jedan komad tvrdog sira na sam početak. Sve se zarola u sushi stilu i peče na roštilju uz BBQ premaz.

Video iz rubrike “zašto se ovog nismo ranije sjetili” pogledajte u nastavku!

Vezani članci