Saznajte trik za savršeno pečenu teletinu

2014

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 1.5 kg telećih prsa
  • začini po želji (sol, papar, paprika, ružmarin, kadulja)
1 Siječanj 2014, Komentari: 3

Najtežom metodom, onom pokušaja i pogreške, nauče se nakorisnije stvari. Primjerice, kako ispeći najmekši komad mesa koji se doslovno topi u ustima. Pratite recept i isprobajte ovu jednostavnu tehniku.

Gospodo (mama, tata, nona, teto s televizije, celebrity chefe), molim vas naučite me ispeći meso, da bude ukusno, a ne kao potplat od opanka.

“Ništa jednostavnije! Uzmite meso, začinite ga, ispecite ga. Uslast.”

Ma mo’š mislit’! Da je to tako jednostavno, svi bi redovito uživali u vrhunskim pečenkama, pašticadama i inim ‘vrlo jednostavnim’ jelima.

Dok nisam došla do pravog omjera znanja i trikova, u svim mojim pečenim komadima mesa najviše je uživala moja retriverica, a da biste vi to izbjegli, ne morate se konzultirati ni sa kim – samo slijedite upute iz recepta.

teletina-odresci-02

Priprema:

Meso začinite po želji. Zamotajte u alu foliju i ostavite da se marinira preko noći. Obzirom da su teleća prsa sama po sebi dosta masna, ne trebate dodavati masnoće u procesu mariniranja.

Bez da ga otvarate i odmotavate iz folije, teletinu prebacite u lim za pečenje te pecite 4-5 sati na maksimalnoj temperaturi od 80 stupnjeva.

Niska temperatura pečenja osigurava ravnomjernu termičku obradu mesa, alu folija spriječava isušivanje, a ukupni rezultat ovakve pečenke je teletina ‘meka kao maslac’.

Na isti način možete peći većinu mesa.

Vezani članci