300 sendviča do zaruka

2013
7 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za 300 sendviča do zaruka

Počelo je kao zafrkancija jednog američkog para, a završilo kao projekt koji diže puno prašine: ona 'mora' napraviti 300 sendviča kako bi je on zaprosio.

Ako ste ikad gledali film Julie&Julia u kojemu Meryl Streep nastupa kao slavna američka kuharica Julia Child, onda vam koncept amaterskog kuhanja ‘s misijom’ i bloganja o tome nije u potpunosti nepoznat. Sličnu misiju ima Stephanie Smith iz SAD-a koja svojem dečku Ericu Schulteu priprema 300 sendviča kako bi je on u konačnici – zaprosio.

stephanie_eric

Stephanie Smith svaki dan priprema sendvič svom dečku Ericu Schulteu i objavljuje ih na svom blogu. (Foto: Rene Cervantes / Izvor: NY Post)

Stephanie je pokrenula blog 300sandwiches.com na kojem s publikom dijeli recepte i fotografije sendviča koje priprema. Prema njezinim riječima, njezin dečko Eric najviše na svijetu voli Star Wars trilogiju te – sendviče. Dodaje da je izvrstan kuhar, a trenutno  radi na mobilnoj aplikaciji koja će olakšati plaćanje u restoranima.

Jednog jutra ju je tražio da mu napravi sendvič, a nakon što se oduševio okusom puretine sa sirom u bijelom kruhu, Eric je u šali zaključio kako je ‘još 300 sendviča dijeli od zaručničkog prstena’.

300_sendvic

Sendvič br. 174 – foccacia s mortadelom i ricotta sirom. (Foto: Stephanie Smith / 300.sandwiches.com)

Stephanie je to prihvatila kao izazov i pokrenula projekt. Svaki dan u sljedećih godinu dana pripremit će jedan sendvič. Pokrenula je blog i na njemu ispričala priču. S obzirom da su u ozbiljnoj vezi te da su brak, pas, kuća na selu i djeca kojoj bi voljela kuhati, piše Stephanie, vizija budućnosti koju oboje dijele, želi naučiti kuhati. Nije prošlo puno vremena, svega par dana, dok ovaj američki par nije završio u medijima, a njihova priča je podijelila mišljenja.

S jedne strane puno komentatora tvrdi kako je riječ o običnom seksizmu i iskorištavanju žena, dok se drugima ideja sviđa. Sama Stephanie u nekoliko je intervjua reagirala na optužbe kako je budući muž ucjenjuje i iskorištava, te kako šalju krivu poruku drugim parovima.

– Mislim da se svi zajedno trebate malo više opustiti. Ovo je započelo kao zafrkancija između mene i mog dečka. Radi se o projektu koji je zabavan i meni i njemu – zaključila je Stephanie.

Kako napreduje možete svakodnevno pratiti na njezinom blogu 300sandwiches.com, gdje ćete u konačnici saznati hoće li ova ‘sendvič-priča’ imati sretan kraj.

 

Vezani članci