Što je Advent bez kobasica: Kušali smo top ponudu!

2016
20 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Što je Advent bez kobasica: Kušali smo top ponudu!

O popularnosti Adventa u Zagrebu već se sve zna. Brojne lokacije i kućice s raznolikom ponudom privlače sve više Zagrepčana, domaćih i stranih turista, a najčešće to rade - mirisom kobasica.

Nismo ni mi mogli odoljeti takvim podražajima, a dodatno nas veseli kada je ponuda dobro osmišljena i zabavna. Upravo takvu pronašli smo na kućici Čudna šuma Bolesne braće kod Kina Europa.

Osim duhovitih imena kobasica koje nude (Čarobna frula, Dimljena djedova, Patuljčeva utjeha…), Bolesna braća, odnosno hip-hoperi Baby Dooks i Bizzo, poradili su i na umacima i kreirali neke zanimljive kombinacije.

Isprobali smo tako Patuljčevu utjehu, a riječ je o Ćebasi (spoju kobase i ćevapa) u somunu s kajmakom, lukom i bijelim umakom od češnjaka, parmezana i papra.

Dobar spoj koji podsjeća na klasične ćevape s kajmakom, ali ipak s dovoljnim pomakom da ne bude običan. Cijena je 24 kune.

advent-04

Privukla nas je i Dimljena djedova, a kako sam naziv kaže, riječ je o dimljenoj kobasici u šumskom umaku koji je napravljen od kečapa, curryja i luka. Ovaj spoj svidjet će se ljubiteljima pikantnijih okusa, a i ljubiteljima špeka – naime, kobasica i umak obogaćeni su i mrvljenom slaninom.

Cijena je također 24 kune, a toliko koštaju i sve ostale kobasičaste kombinacije.

advent-05

Razveselilo nas je što Bolesna braća nude i nešto “na žlicu”, a to je šumska juhica, odnosno paprikaš s kobasicom, dimljenom slaninom, crvenim vinom i krumpirima (25 kuna).

Paprikaš serviraju s bogatom žlicom kiselog vrhnja, a po želji možete dodati i malo ljutog umaka, odlično paše.

Dobra atmosfera zadržala nas je na ovom štandu, pa smo se odlučili i zasladiti fritulama (15 kuna). Ovdje na njih, uz preljev od tamne i bijele čokolade ili meda, dodaju i poseban “začin”, ono što obično zovemo puc-puc prah. Zgodan detalj koji će vas nasmijati i zabaviti bez obzira na to što možda više niste djeca.

Ipak, kako smo čuli od prodavača na zagrebačkom adventu, bez obzira na prilično šarenu ponudu, gosti su i dalje često vjerni klasičnijem odabiru.

Kobasičarnica, siguran odabir za klasičare

U potrazi za takvim, otišli smo na Zrinjevac i na štandu Kobasičarnica pronašli upravo ono što će odgovarati “klasičarima” – kobasice u pecivu sa senfom ili kečapom, bez previše eksperimentiranja.

advent-09

Spektar kobasica koje možete odabrati je dosta širok, tu su debrecinke, ljute, kranjske, Ćebasa, hrenovke, dimljene i blagdanske. Cijene se kreću od 15 do 17 kuna, a oni gladniji mogu naručiti i XXL porciju debrecinki po cijeni od 25 kuna.

Među hitovima su i krvavica i debrecinka u šlafroku, odnosno omotane dizanim tijestom (21 i 18 kuna).

advent-10

Posjetitelji na njihovom štandu najviše vole debrecinke, a počaste se i kuhanim vinom (12 kuna).

Nama je ovo bilo i više nego dovoljno isprobavanja za jedan dan, ali sigurno nije naš zadnji posjet ovogodišnjem adventu. Ponuda se u zadnje dvije godine toliko proširila da nam se čini da bismo skoro svaki dan mogli pronaći nešto novo i zanimljivo.

Vezani članci