Alati koji će vam olakšati kuhanje (i život!)

2015
15 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Alati koji će vam olakšati kuhanje (i život!)

Kažu da bez dobrog alata nema ni zanata. Alati koji se nalaze u nastavku članka možda nisu nužni i neophodni, ali sigurni smo da bi vam dobro došli u kuhinji!

Tijekom kuhanja, sigurno ste naišli na “probleme” koji bi se mogli riješiti nekim praktičnim alatom. Ispred vas je lista od sedam upravo takvih alata. Od pomagala za oblikovanje mesnih okruglica do tave s odjeljcima – svi napravljeni kako bi kuhanje bilo što ugodnije, zabavnije i praktičnije!

1. Pomagalo za oblikovanje mesnih okruglica

pomagala-mesne-okrugliceMesne okruglice volimo u svim veličinama i na sve načine. Pritom nam ne smeta ako nisu savršeno oblikovane sve dok su ukusno pripremljene. Unatoč tome, za oko su nam zapela ova “kliješta” od nehrđajućeg čelika za oblikovanje mesnih okruglica.

Ne kunemo se u funkcionalnost ove naprave koja podsjeća na žlicu za sladoled, ali bismo je svakako voljeli testirati.

Cijena: oko 50 kuna, Amazon

2. Rešetka za pečenje okruglica na roštilju

pomagala-grill-mesne-okruglice

Hrvati često pripremaju mesne okruglice na roštilju, ali u “spljoštenoj” verziji odnosno u vidu pljeskavica ili burgera. Loptica mljevenog mesa također možete nizati na ražnjiće i peći na roštilju.

Za one avanturistične, tu je ovaj kalup ili rešetka za istovremeno pečenje 12 mesnih okruglica. Rešetka je rasprodana na stranici Williams Sonoma, ali slične možete naći na Amazonu.

Cijena: oko 70 kuna, Amazon

3. Kalup za punjenje pljeskavica

pomagala-burgerMljeveno meso je svestrano pa stoga idealno za razna eksperimentiranja, poput – punjenih pljeskavica! Ovaj kalup, ili bolje rečeno preša, pomoći će vam da pljeskavice napunite željenim sastojkom iznenađenja i savršeno ih oblikujete.

Sir, luk, slanina, ljute papričice – na vama je da budete kreativni u izradi svoje punjene pljeskavice.

Cijena: oko 95 kuna, Williams-Sonoma

4. Čačkalice za označavanje mesa

pomagala-cackalice

Ispunjavanje želja na roštiljadi je težak posao. Netko voli jače pečeno meso, netko srednje, a netko preferira odrezak koji je samo vidio žar.

Olakšajte si život na sljedećoj roštiljadi i nabavite ove čačkalice od bambusa za označavanje stupnja pečenosti mesa, a koristiti ih možete za hamburgere i odreske.

Cijena: oko 40 kuna za 160 komada, Houzz

5. Valjak za omekšavanje mesa

pomagala-valjak

Iako kažu da omekšavanje mesa udaranjem kuhinjskim batom ima terapeutsko djelovanje, bili bismo voljni isprobati ovaj silikonski valjak.

Valjak navodno omekšava meso bez puno nereda, a u recenzijama kupaca stoji zgodna napomena kako je valjak odličan i za – masažu leđa!

Cijena: oko 90 kuna, Fresh Finds

6. Plastične hvataljke za prste

pomagala-trongs-paniranje

Trongs su plastične navlake za prste koje služe kao hvataljke. Namjena im je sačuvati vaše prste čistima dok radite neke “prljave” kuhinjske poslove, poput paniranja mesa, jedenja svinjskih rebaraca ili pilećih krilaca pa čak u sushija umjesto korištenja štapića.

Nazovite nas staromodnima, ali nema ništa slađe nego polizati prste nakon sočnih, ljepljivih rebaraca. O paniranju bi se već dalo diskutirati.

Cijena: oko 60 kuna za dva para, Trongs

7. Tava s odjeljcima

pomagala-tava

Svrha ove tave podijeljene na tri dijela je istovremena i odvojena priprema tri različite namirnice te smanjenje broja uprljanog posuđa prilikom kuhanja.

Cijena: oko 300 kuna, Amazon

Vezani članci