Neobični alati za omekšavanje mesa

2013
Volim meso Volim meso

29 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Neobični alati za omekšavanje mesa

Svrha 'udaranja' mesa je njegovo omekšivanje kako bi bilo što bolje i sočnije. A gdje je potrebna snaga, tu su muškarci!

Bat za fizičku obradu i pripremu mesa sastavni je dio svake kuhinje. Svima je najpoznatiji u obliku drvenog ‘čekića’ s metalnim dijelom s jedne strane i drvenim s druge strane. Primjena je sasvim jednostavna – nešto preciznosti i dosta snage, bez previše razmišljanja. Svrha ovog ‘udaranja’ po mesu je također opće poznata – meso se na taj način omekša i po potrebi stanji, mijenja mu se tekstura, a sve kako bi nakon termičke obrade (najčešće pečenja) bilo što je moguće više – ukusnije.

Ipak, sto ljudi, sto ćudi pa tako i sto ljudi – sto različitih batova za meso. Posebice kad su u pitanju muškarci koji vole svoje gadgete više od ičega na svijetu. A kad je jedna od namjena ovog gadgeta dokazivanje snage i udaranje u sirovo meso, onda je to idealan poligon za razne svaštarije.

U nastavku vam donosimo nekoliko njih koji će možda inspirirati vas (ili vašeg muškarca) na više aktivnosti u kuhinji!

1. Bokser za meso

knuckle-meat-pounder

Bokser je opasan komad metala, nastavak za ‘šaku’ i u pravilu ne služi ničemu osim nanošenju teških ozlijeda. Kako bi mu dali nešto ipak humaniju svrhu, prilagođen je za obradu mesa i dokazivanje snage – nad jednim šniclom!

Isti pronađite na Amazonu za 19.95$.

2. Nije sve u snazi!

microplane-omekisivac-mesa

Microplane Meat Tenderizer je gadget za obradu mesa koji vam omogućuje ‘tihu’ obradu, koja je s drugim batovima i pomogalima često glasna. Postavite ga na veliki odrezak, pritisnite i rolajte ga ‘gore-dolje’ po komadu mesa. Možda nije glasan, ali definitivno izgleda opako!

3. ‘Obrnuti’ višenamjenski bat

meso-wiliams-sonoma

Ovaj ‘dva-u-jednom’ alat ima jednu ‘nježnu’ stranu za stanjivanje mesa i jednu sa ‘zupcima’ za nešto konkretniju obradu mesa. Težak je i profinjenog izgleda, a možete ga koristiti i za mrvljenje češnjaka ili oraha!

Za ovaj Williams – Sonoma bat morat ćete izdvojiti oko 30$.

4. 16 zubaca za mekši komad mesa

omekisac-mesa-s-iglama

Kako bi vaš komad mesa bio što mekši, potrebno je dubinski ‘rastrgati tkivo’, a ovaj kuhinjski gadget služi upravo tome. Jaccard je ručni ‘omekšivač’ mesa koji se sastoji od 16 metalnih zubaca koji prodiru duboko u meso te ga na taj način maksimalno omekšavaju te smanjuju potrebno vrijeme kuhanja i poboljšavaju upijanje marinada.

Osnovna verzija Jaccarda koštat će vas oko 17$.

5. 2 u 1 – omekšavanje i mariniranje

omeksivac-mesa-s-infuzeromPrincip funkcioniranja ovog omekšivača za meso je sličan prethodno navedenom Jaccardu. Čak 27 metalnih zubaca ovog gadgeta prodire u meso uz poseban dodatak – automatsko ubrizgavanje marinade za meso koja se nalazi u ‘šprici’ na vrhu ovog pomagala. Postoje dvije postavke, za tanje i deblje meso i za razliku od uobičajenim batova za meso, ovaj omekšivač ne stanjuje meso već ga doista omekšava.

Hammacher Schlemmer omekšivač možete kupiti po cijeni od nemalih 49.95$.

Vezani članci