2013

Sastojci

  • PIK mljeveno meso (400 g)
  • artičoke (4 veća kom)
  • crveni luk (1 kom, cca 100 g)
  • rajčica (1 kom)
  • mladi bob (400 g)
  • krumpir (200 g)
  • krušne mrvice (0,50 g)
  • maslinovo ulje (1 dl)
  • sol, papar (po potrebi)
  • limun (1 kom)
5 Srpanj 2013, Komentari: Comments Off on Artičoke punjene mljevenim mesom

Artičoke očistimo tako da odrežemo vrh i donji dio, tj. suhi dio te odmah premažemo limunom kako ne bi pocrnile.

Luk sitno nasjeckamo, prepržimo na malo masnoće, a zatim dodajemo kosano meso, sjeckanu rajčicu, malo peršina te začinimo solju i paprom. Smjesom napunimo pripremljene artičoke pa u posudu stavimo malo temeljca, maslinovog ulja i napunjene artičoke, poklopimo i pustimo da lagano pirja, a zatim dodajemo bob ili grašak.

Kad je jelo već napola kuhano, dodajemo krumpir narezan na kockice, još malo podlijemo temeljcem, dotjeramo okus i pustimo da se lagano prokuha. Na kraju povežemo sa malo krušnih mrvica ukoliko je jelo prerijetko.

Poslužimo u dubokom tanjuru i prelijemo s malo maslinovog ulja te popaprimo.

Vezani članci