Sedam lokacija, izvrsna usluga, jasna ponuda i uvijek ista kvaliteta glavne su odlike lanca pečenjarnica Batak grill.
Prvi lokal Batak grill otvoren je 2011. godine, a od tada su postali pravi lanac pečenjarnica. Danas, naime, rade na čak sedam lokacija u i oko Zagreba i čini se da se tu ne misle zaustaviti.
Proteklih godina jeli smo tamo nekoliko puta u različitim lokalima, isprobali razna jela i sa sigurnošću možemo tvrditi – Batak je uvijek konstantan, u najboljem smislu. Jednostavno, znate što vas očekuje na meniju, znate što ćete dobiti na tanjuru, bez odstupanja.
Pridodate li tome pravu vojsku konobara koji vas poslužuju (uvijek ih je dovoljan broj, brzi su i simpatični, bez one dosadne nametljive ljubaznosti), ugodan interijer i pristojne cijene, Batak se čini kao sasvim dobro rješenje za sve gladne roštilja na drveni ugljen.
Jela domaćeg i američkog roštilja
Jelovnik je u većini klasičan roštiljski, na njemu ćete naći sve od ćevapa i pljeskavica do đevreka i punjenih vješalica, a mljeveno meso je čista junetina. Osim, dakako, pilećih ćevapčića sa sirom koje također imaju u ponudi, kao i pileće ražnjiće od mesa batka i zabatka. Od jela na žlicu, možete pojesti čobanac (i nekoliko juha za uvod u ručak).
Prije godinu-dvije na meni Batka su stigla i jela koja više pripadaju u američku nego domaću BBQ priču, no, s obzirom na to da su takva jela zadnjih godina iznimno popularna i kod nas, smatramo to dobrim potezom. Između BBQ rebarca i krilca, izabrali smo prvu opciju.
Riječ je o porciji od 700 g rebarca s mladim krumpirom (89 kn). Rebarca su prelivena umakom u kojem iskače dimljena nota, ali nije prežestok, što se ovakvim umacima zna omaknuti.
Iskušali smo i zimski hit – buncek sa zeljem i kriškama mladog krumpira (69 kn). Obilna porcija s divnim, mekanim mesom bunceka idealan je odabir u hladnijim danima, taman će vas zagrijati, a osjećat ćete se kao da jedete pravi domaći obrok.
Nismo zaboravili ni na uobičajene predstavnike roštilja. Đevrek s kajmakom (59 kn), odnosno pljeskavica “s rupom” u kojoj mljeveno meso obogaćuju sir, panceta i papar te kugla kajmaka na vrhu, odličan je odabir ako želite blago pojačane okuse.
Naručili smo i klasičnu porciju od deset ćevapa (39 kn) i popratili je zapečenim grahom (17 kn) i šopskom salatom (22 kn). Ovo je kombinacija u kojoj dosljednost Batka možda i najviše dolazi do izražaja, odnosno, sve je vrlo korektno i tako je uvijek kad naručite.
Uz nešto pića (nismo pretjerivali), četvero ljudi pošteno je ručalo u Batku za 400 kn, što smatramo i više nego dobrom pogodbom. Vikendom rezervirajte mjesto na vrijeme, prilično su bukirani, a neke od lokacija imaju i dostavu.
Vrsta: pečenjarnica
Adresa: Lastovska 1a, Zagreb
Radno vrijeme: pon – ned od 9 do 23 sata
Telefon: 01/4952-200
Ponuda: jela s roštilja