Batak grill: Za sve gladne roštilja na drveni ugljen

2017
7 Siječanj 2017, Komentari: Komentari isključeni za Batak grill: Za sve gladne roštilja na drveni ugljen

Sedam lokacija, izvrsna usluga, jasna ponuda i uvijek ista kvaliteta glavne su odlike lanca pečenjarnica Batak grill.

Prvi lokal Batak grill otvoren je 2011. godine, a od tada su postali pravi lanac pečenjarnica. Danas, naime, rade na čak sedam lokacija u i oko Zagreba i čini se da se tu ne misle zaustaviti.

Proteklih godina jeli smo tamo nekoliko puta u različitim lokalima, isprobali razna jela i sa sigurnošću možemo tvrditi – Batak je uvijek konstantan, u najboljem smislu. Jednostavno, znate što vas očekuje na meniju, znate što ćete dobiti na tanjuru, bez odstupanja.

batak-grill-01

Pridodate li tome pravu vojsku konobara koji vas poslužuju (uvijek ih je dovoljan broj, brzi su i simpatični, bez one dosadne nametljive ljubaznosti), ugodan interijer i pristojne cijene, Batak se čini kao sasvim dobro rješenje za sve gladne roštilja na drveni ugljen.

Jela domaćeg i američkog roštilja

Jelovnik je u većini klasičan roštiljski, na njemu ćete naći sve od ćevapa i pljeskavica do đevreka i punjenih vješalica, a mljeveno meso je čista junetina. Osim, dakako, pilećih ćevapčića sa sirom koje također imaju u ponudi, kao i pileće ražnjiće od mesa batka i zabatka. Od jela na žlicu, možete pojesti čobanac (i nekoliko juha za uvod u ručak).

batak-grill-02

Prije godinu-dvije na meni Batka su stigla i jela koja više pripadaju u američku nego domaću BBQ priču, no, s obzirom na to da su takva jela zadnjih godina iznimno popularna i kod nas, smatramo to dobrim potezom. Između BBQ rebarca i krilca, izabrali smo prvu opciju.

Riječ je o porciji od 700 g rebarca s mladim krumpirom (89 kn). Rebarca su prelivena umakom u kojem iskače dimljena nota, ali nije prežestok, što se ovakvim umacima zna omaknuti.

batak-grill-03

Iskušali smo i zimski hit – buncek sa zeljem i kriškama mladog krumpira (69 kn). Obilna porcija s divnim, mekanim mesom bunceka idealan je odabir u hladnijim danima, taman će vas zagrijati, a osjećat ćete se kao da jedete pravi domaći obrok.

Nismo zaboravili ni na uobičajene predstavnike roštilja. Đevrek s kajmakom (59 kn), odnosno pljeskavica “s rupom” u kojoj mljeveno meso obogaćuju sir, panceta i papar te kugla kajmaka na vrhu, odličan je odabir ako želite blago pojačane okuse.

Naručili smo i klasičnu porciju od deset ćevapa (39 kn) i popratili je zapečenim grahom (17 kn) i šopskom salatom (22 kn). Ovo je kombinacija u kojoj dosljednost Batka možda i najviše dolazi do izražaja, odnosno, sve je vrlo korektno i tako je uvijek kad naručite.

Uz nešto pića (nismo pretjerivali), četvero ljudi pošteno je ručalo u Batku za 400 kn, što smatramo i više nego dobrom pogodbom. Vikendom rezervirajte mjesto na vrijeme, prilično su bukirani, a neke od lokacija imaju i dostavu.

Naziv: Batak grill
Vrsta: pečenjarnica
Adresa: Lastovska 1a, Zagreb
Radno vrijeme: pon – ned od 9 do 23 sata
Telefon: 01/4952-200
Ponuda: jela s roštilja

Vezani članci