Bavarske kobasice u lisnatom tijestu

2013

Sastojci

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 pakiranje bavarske kobasice
  • 1 jaje
  • 50dkg kiselog kupusa
  • 1 glavica luka
  • 10 dkg slanine
  • 3 lista lovorovog lista
  • 20 zrna papra
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 0.5dl ulja
  • sol, papar
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Bavarske kobasice u lisnatom tijestu

Bavarska kobasica ima specifičnu recepturu i začinsku smjesu koja privlači gurmane sklone okusu tradicionalne bavarske kobasice poput Weisswursta (bijele kobasica). Umotajte je u lisnato tijesto i poslužite za užinu ili kao glavno jelo uz prilog.

Odmrznite kupljeno lisnato tijesto i razvaljajte ga na debljinu od 3 do 5 milimetara. Od tijesta izrežite trokute pa na svaki trokut stavite polovicu bavarske kobasice i zamotajte. Kobasice prije zamatanja u tijesto kratko prokuhajte kako bi bile što sočnije.

Zamotane kobasice posložite na pleh za pečenje, premažite umućenim jajetom i pospite krupnom soli te sezamom po želji. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 180°C na pola sata.

Bavarske kobasice u lisnatom tijestu možete poslužiti kao predjelo ili ‘finger food’ uz umake (senf) i pivo ili kao glavno jelo uz dodatak priloga – dinstanog kupusa.

Pripremite ga tako da očistite luk i sitno ga narežete na kockice, kao i slaninu. Na malo ulja prepržite slaninu i dodajte luk kojeg kratko popržite nakon čega dodajte crvenu papriku, kiseli kupus (koji ste prethodno oprali u vodi i ocijedili) te začine – lovorov list i papar.

Pirjajte uz postepeno podlijevanje kupus ne omekša. Začinite ga solju i paprom.


Voliš kobasice? Odlično! Klikni na gumb, prijavi se na Volim meso newsletter i besplatno preuzmi svoju .pdf knjižicu ‘Volim kobasice’!

PREUZMI VOLIM KOBASICE KNJIŽICU!


Vezani članci