Kina: Besplatni ručak za lijepe ljude!

2015
Volim meso Volim meso

9 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Kina: Besplatni ručak za lijepe ljude!

Restoran u Kini koristi tehnologiju skeniranja lica, procjenjuje privlačnost svojih klijenata i onima najljepšima nudi besplatan obrok!

Ako vas put nanese u korejski restoran Jeju Island u gradu Zhengzhou u Kini, prije nego sjednete za stol i naručite ručak, morat će proći kroz “prostor za identifikaciju ljepote”.

kina-restoran-02

Prostor za identifikaciju ljepote. (Foto: shangaiist.com)

Tamo će vas prvo fotografirati, a potom će softver, “čitač lica” odraditi svoje. Vaša fotografija će biti prikazana timu lokalnih plastičnih kirurga koji će ocijeniti vašu privlačnost.

kina-restoran-01

Tim plastičnih kirurga ocjenuje ljepotu posjetitelja. (Foto: shangaiist.com)

50 najljepših ljudi koji dođu taj dan u restoran, dobit će besplatan obrok, dok će oni “manje lijepi” morati platiti svoj račun.

Ocjenjuje se kvaliteta lica, oči, nosa i usana. Ako imate lagano izbočeno čelo, svakako ste u prednosti.

kina-restoran-03

Znak “Besplatna hrana za lijepe ljude” morao je biti uklonjen. (Foto: shangaiist.com)

Ovakva diskriminacija uzrokovala je veliko negodovanje ondašnje zajednice, a tamošnja vlast optužila je restoran za narušavanje ugleda grada pa su tako naložili uklanjanje znaka “Besplatna hrana za lijepe ljude” koji je bio postavljen na pročelju ovog neobičnog restorana.

Usprkos tome, Xue Hexin, vlasnica restorana, kaže kako će biti oprezniji u oglašavanju i promociji, no kako njihova “lijepa diskriminacija” neće prestati.

Vezani članci