Beštija: Ljubav na prvi zalogaj

2018
11 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Beštija: Ljubav na prvi zalogaj

Kvaliteta i izbor namirnica, kreativnost u pripremi jela, nenametljivo uređenje, veličina porcija, ljubaznost osoblja i opći dojam opuštenosti - ovdje nam je baš sve bilo taman.

Beštija je mjesto na koje jednostavno možete skrenuti kad hodate centrom grada, naručiti dnevno jelo ili nešto sa sezonskog jelovnika. Kratko odmoriti od gužve zaklonjeni u jednom od zagrebačkih dvorišta, uživati u hrani i prikupiti snagu za ostatak užurbanog dana.

Cijenimo takve lokacije.

bestija-02

Bistro je otvoren u Masarykovoj prije niti mjesec dana, a već je stekao redovne goste.

Poznavajući opasnosti roka trajanja zagrebačkih lokala oko kojih se stvori “hype” čim se otvore, obično ne srljamo u hvalospjeve. No, ovdje smo se poželjeli vratiti već nakon prvog zalogaja.

Od Leteće Svinje do Beštije

Beštija je novi projekt vlasnika uspješnog burger bara Flying Pig iz Jelse na Hvaru. Krenuli su oprezno s konceptom doručka i bruncha, no, vrlo brzo su radno vrijeme produžili do 21, odnosno 22 sata.

Prostor je ugodan, jednostavno uređen, gotovo ogoljen, ali nisu izostali zgodni detalji. Meni nije predug, na njemu je 15-ak jela (brunch, glavna i deserti) koja gotovo uvijek imaju u ponudi. Namirnice su svježe i lokalne pa im se i jelovnik prilagođava.

Tanjuri kojima bismo se rado vratili

Isprobali smo tatarski biftek (68 kuna). Vrlo je nježnog okusa, a poslužuju ga uz dodatak kapara i slatkastog čipsa od mrkve. Porcija je idealna kao predjelo za dvoje, a nakon što smo potrošili sav prepečeni kruh, utješili smo se uz fantastičan svježi kruh od kiselog tijesta.

bestija-06

Nastavili smo s pečenim svinjskim fileom i koromačem u kombinaciji s kaduljom i kockicama jabuke koje svojom reskošću daju odličnu protutežu ostatku jela.

I u ovom su tanjuru prevladavali blagi okusi, a meso je bilo lijepo pečeno i ružičasto u sredini. Cijena 85 kuna.

bestija-07

Dnevno jelo tog su dana bili pohani juneći uštipci (mljeveno meso) u umaku od kopra, vrhnja i kapara posluženi na salati od blanširanih mahuna, tikvica, mrkve i krastavaca.

Uštipci nešto pikantnijeg okusa u kombinaciji s osvježavajućim umakom uz hrpu povrća stvorili su kompletan obrok po cijeni od 75 kuna.

bestija-08

Moramo pohvaliti i veličinu porcija koje nikako ne pripadaju kategoriji minijature na tanjuru, ali ni hrana ne pada preko ruba keramike. Količina u kombinaciji s vrstom i kvalitetom namirnice čine ugodan ručak nakon kojeg vas hrana neće “zakucati”, a nećete niti ostati gladni. Reklo bi se, po mjeri čovjeka.

Naziv: Beštija
Vrsta: bistro
Adresa: Masarykova 11, Zagreb
Radno vrijeme: pon – čet od 11.30 do 21 sat, pet – sub od 11.30 do 22 sata, ned zatvoreno
Telefon: 091 324 0120

Vezani članci