2013

Sastojci

  • Odrezak bifteka (0,60 kg)
  • Svježa rajčica (6 kom)
  • Poriluk (0,30 kg)
  • Jaje (2 kom)
  • Peršin (pola vezice)
  • Sol, papar (po potrebi)
  • Maslinovo ulje (0,05 l)
5 Srpanj 2013, Komentari: Comments Off on Biftek s porilukom i rajčicom

Rajčice oguliti i narezati na manje kocke. Bijeli dio poriluka narezati pa popržiti na malo ulja. Zatim dodati rajčicu i pirjati nekoliko minuta na jakoj vatri. Posoliti i popapriti, umiješati žumanjke pa maknuti s vatre i držati na toplom.

Odreske začiniti solju i paprom te s obje strane ispržiti na ulju. Na sredinu tanjura kao podlogu složiti pripremljeno povrće, na povrće odrezak te posipati nasjeckanim peršinovim listom i odmah poslužiti.

Vezani članci