Bistro & Pizzeria Public: Što se na zapadu kuha

2018
20 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Bistro & Pizzeria Public: Što se na zapadu kuha

Zgodna glavna jela i pizze s tijestom hrvatske majstorice već privlače goste u novootvoreni lokal Public u Voltinom.

Bistro i pizzeria Public otvoren je prije niti dva mjeseca. Na frekventnoj lokaciji na zapadu Zagreba, odnosno u naselju Voltino, smjestio se ovaj prilično velik restoran “obzidan” staklenim stijenama.

public-01

Prostor ima zraka, ugodno je i moderno uređen, osjećali smo se potpuno izolirani od velikog parkirališta i prometa na križanju Golikove i Tomislavove ulice. Osim toga, nezanemariva prednost su i dostupna parkirališna mjesta.

Pizze. Burgeri. I još puno toga.

Budući da smo željeli isprobati što više jela, a bilo nas je samo dvoje, morali smo pametno odabrati što ćemo kušati ovaj put. Stoga smo preskočili pizze Napoletane o kojima se već priča po gradu i ostavili ih za posebno kušanje posvećeno samo njima.

Na jelovniku se nalazi 10-ak glavnih jela te po nekoliko hladnih predjela, juha tjestenina i rižota. Naravno, tu je i 20-ak pizza, a za njih je u Publicu glavna hrvatska majstorica Kristina Halužan, koja je zanat (i pizze) pekla u talijanskim školama, ali i već dobro poznatoj zagrebačkoj pizzeriji O’Hara.

public-05

Jednu pizzu smo ipak morali probati, a privukla nas je ona s bresaolom, odnosno tanko rezanom suhom govedinom, u varijaciji s tankim i hrskavim Romana tijestom (70 kuna).

Počevši od tijesta i izvrsnog umaka od rajčice pa preko mozzarelle di bufala i bresaole, do detalja poput oraha, mini mozzarella i kalamata maslina, ova nam se pizza zaista dopala u svim segmentima.

Nismo mogli izostaviti niti burger od čistog junećeg mesa (peku ga medium, što će vam konobar najaviti), kojeg poslužuju sa svježom salatom, krastavcima i rajčicom, uz umak šefa kuhinje, pekarski krumpir i pohane kolutove luka (55 kuna).

Iznenadila nas je veličina ove porcije, količina priloga je uistinu bogata. Možda je kombinacija okusa pomalo konvencionalna (u usporedbi s čudima kakva se, recimo, mogu pronaći na aktualnom burger festivalu), no, sasvim je dobro štimala.

Činilo nam se i da je red probati glavno jelo koje nosi naziv kuće, lungić “Public”. Riječ je o zarolanom svinjskom fileu punjenom šunkom i sirom, kojeg prati krumpir pečen u foliji preliven umakom od vrhnja (65 kuna).

Još jedan prilično obilan obrok čije je glavno obilježje lijepo pečeno i mekano svinjsko meso te nešto blaži okusi.

Kad “zapneš” na zapadu, jedi u Publicu

Ručak smo završili desertima – voćni beze s kremom od mascarponea i malinama (25 kn) i čokoladna torta servirana uz kuglicu sladoleda i preljev od malina (25 kn). Prvi je lagan i osvježavajuć, a drugi snažan i zasitan, ali oba su dobro zaokružila cijelu priču.

public-09

Public je u svakom smislu jako dobra vijest za zapadni dio grada ili bilo koga tko se tamo nađe, a volio bi pojesti dobar ručak u vrlo ugodnom ambijentu i po korektnim cijenama. Naravno, ovo mjesto će zavoljeti i ljubitelji pizze Napoletane, ali o tome ćemo drugi put.

Naziv: Bistro & Pizzeria Public
Vrsta: bistro i pizzeria
Adresa: Tomislavova ulica 11, Zagreb
Radno vrijeme: pon – ned od 10 do 23:45 sati
Telefon: 099 384 7621

Vezani članci