Brutus Bar: Slanina u svim jelima i pićima

2014
3 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Brutus Bar: Slanina u svim jelima i pićima

Brutus bar je nedavno otvoreni kanadski restoran i bar koji se može pohvaliti jedinstvenim jelovnikom. Naime, u svim svojim jelima i pićima koriste - slaninu.

Vodeći se (istinitom) izrekom ‘Sve je bolje sa slaninom’, Kanađanin Anthoni Jodoin došao je na jedinstvenu ideju za svoj novi restoran i bar pod nazivom Brutus Bar, nedavno otvoren u Montrealu.

Sva jela i pića u Brutus Baru sadrže prvoklasnu kanadsku slaninu – od sendviča do koktela. ‘Željeli smo restoran učiniti pristupačnim i prijateljskim, ali s pomalo otmjenom i rafiniranom vibrom.’ kaže Jodoin.

Na pitanje zašto je odabrao slaninu kao ‘lajtmotiv’ svoj restorana, Jodoin kaže: ‘Slanina je pravo muško jelo koje čini svakoga sretnim.’ Složit ćemo se s ovom tvrdnjom i pogledati ponudu Brutus Bara koja je oduševila brojne obožavatelje slanine na društvenim mrežama.

‘Hot Pig’ je vjerojatno prva kobasica na svijetu izrađena isključivo od slanine.

Brutus salata je poput Cezar salate samo što je servirana u zdjeli izrađenoj od, pogađate – slanine!

‘Kevin Bacon Burger’ sastoji se od dvije juneće pljeskavice, cheddar sira, pet feta slanine, luka, salate, rajčice i tajnog umaka. Plus prženi krumpirići.

Midnight Stix je 12 kandiranih traka slanine koje možete naručiti samo iza ponoći, kad je kuhinja zatvorena.

Jägerpoutine je ‘plata’ od slanine, prženih krumpirića prelivenih crvenim karmeliziranim lukom, sirom i Jägermeister umakom poslužena u istoimenoj boci.

Sushi od slanine je slaninom omotana pileća tempura, japanski omlet sa pireom od datulje i wakeme algama.

‘Pork Soda’ je koktel čiji su sastojci soda i vodka s aromom slanine.

Želja vlasnika restorana je učiniti ga mekom za ljubitelje slanine pa ako vas put nanese u Montreal, svakako svratite u Brutus Bar i javite dojmove dok mi strpljivo čekamo ovakav restoran ili bar u Hrvatskoj.

Fotografije: Brutus Bar

Vezani članci