Bučin rižoto s kranjskom kobasicom

2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • 1 pakiranje kranjske kobasice
  • 35dkg riže za rižoto
  • 25dkg buče
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • sol, papar po potrebi
  • 50g maslaca
  • 50ml maslinovog ulja
  • crveni papar (po želji)
  • pola vezice peršinovog lista
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Bučin rižoto s kranjskom kobasicom

Rižoto se u Italiji smatra predjelom no kad je ovako bogat sastojcima prolazi i kao glavno jelo.

Rižu za rižoto operemo i dobro je ocijedimo. Luk očistimo, narežemo na sitno te stavimo pržiti na maslac i maslinovo ulje. Zatim dodajemo buču rezanu na kockice, crvenu papriku rezanu na sitne kockice i na kraju rižu. Sve zajedno pržimo najviše 30 sekundi, zatim podlijemo vodom ili jušnim temeljcem, začinimo soli i paprom i pustimo da se lagano pirja.

Kranjsku kobasicu prokuhamo u kipućoj vodi i narežemo na komade te dodamo kad je riža već skoro gotova. Sjedinimo u jednoličnu masu te na kraju obavezno povežemo sve s malo maslaca.

Serviramo tako da kao ukras iskoristimo prženo lišće peršina kao krunu.

Savjet: Kranjsku kobasicu možemo nakon što smo je prokuhali, lagano prepržiti na tavi i servirati pored rižota ili zamiješati u rižoto.

Vezani članci