Burger King u Hrvatskoj: Stigli kultni Whopperi!

2014
31 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Burger King u Hrvatskoj: Stigli kultni Whopperi!

Franšizu Burger Kinga u Hrvatskoj dobio je lanac restorana Marché, zbog čega je prvi Burger King otvoren na benzinskoj postaji prema Zagrebu.

Uredništvo Volim meso portala posjetilo je prvi hrvatski Burger King, smješten na benzinskoj postaji između Karlovca i Zagreba. Gotovo pa jedini način da dođete do njega je autocestom A1 iz smjera juga i to brojimo kao najveći minus!

burger-king-hrvatska-02

Hamburgeri koje smo isprobali, na nas su ostavili dobar prvi dojam i rado bismo da je Burger King na dostupnijoj lokaciji. Za one koji se pitaju zašto je tako daleko – franšizu je dobio ‘Marché restorani’, lanac restorana specijaliziran za benzinske postaje. No, dosta o lokaciji – pričajmo malo hamburgeru!

Velike, sočne pljeskavice i začinjeno meso

Najpoznatiji Burger King hamburger je Whopper, a mi smo za prvi put isprobali Double Whopper i Whopper sa sirom i slaninom. Nismo pogriješili!

Nestandardne veličine, barem u odnosu na ostale lance brze prehrane koje nude slične hamburgere, Whopperi su dovoljni da se prosječna odrasla osoba bez problema najede. Dvije veće juneće pljeskavice imaju odličan, prirodan okus, dobro su začinjene i dobro pečene na otvorenoj vatri.

burger-king-hrvatska-06

Na prilozima se u Whopperima ne štedi – svježe rezana rajčica, zelena salata, rezani luk. Ovisi koju od brojnih opcija odaberete, nećete pogriješiti, a obzirom na mogućnosti dodataka, Whoppere ili klasične ‘Kingove’ možete prilagoditi svojem ukusu.

Kombinacija svježeg mesa, puno povrća i priloga te velikih peciva funkcionira odlično i teško ćete naći zamjerku. Whopperi spadaju u onaj tip hamburgera koji lovi ‘širinu’ na uštrb visine i zbog toga se lakše i praktičnije jede. Dolazi u kartonskoj kutiji s papirnatom ‘kapicom’ koja vam olakšava konzumaciju i uglavnom se ne ‘usvinjite’ dok ga jedete (iako i za to postoji lijek)!

Velika ponuda, neslani krumpirići, nešto veće cijene

Burger King kao i slični lanci nudi gotove menije. Tu su Double Whopper s krumpirićima i sokom za 46 kuna, Double Steakhouse također s krumpirićima i sokom za istu cijenu te nama možda i najzanimljiviji – Whopper sa sirom i slaninom, krumpirićima i sokom po izboru po cijeni od – 42 kune.

Za one kojima je veličina kod hamburgera najbitnija, tu je Big King XXL za 46 kuna, Double Cheeseburger XXL također za 46 kuna, obični Big King meni za 32 kune ili klasični Whopper meni za 36 kuna.

Zanimljivo je da krumpirići stižu nezasoljeni – sol možete uzeti na šanku i zasoliti ih prema vlastitom ukusu. Ista stvar je i s umakom koji morate sami naručiti i platiti dodatnih dvije-tri kune. Svoj Whopper možete obogatiti dodatnim sirom za tri kune, slaninom za tri kune te – još jednom pljeskavicom. Potonje će vas koštati 5 ili 8 kuna, ovisi uzimate li veću ili manju pljeskavicu.

Želite li ‘veliki meni’, to će biti još tri kune, ali će zato krumpirići i sok biti veći. Uz navedeno, u ponudi imate i Steakhouse meni za 42 kune, Long Chicken meni za 32 kune, X-tra long chili cheese za 36 ili Little grilled chicken za 32 kune. Uz sve navedeno uvijek stižu cola i krumpirići.

Burger King nudi i dječje veličine porcija, ali i veći broj sokova, smoothiea od manga i ostalog egzotičnog voća, hladne kave i sladoleda. Nije na nama da pričamo o sladoledu, no nećete pogriješiti ako ga preskočite.

Navedene cijene, slažemo se, nešto su veće u odnosu na ponudu. Dva su razloga: Whopper je poprilično velik i ukusan hamburger kakav nužno ne očekujete u lancu brze prehrane i drugo – lokacija. Proizvodi na benzinskim crpkama u pravilu su skuplji od istih proizvoda na drugim lokacijama, što je, čini se, slučaj i kod Burger Kinga.

No, navede li vas put u smjeru Zagreba iz smjera Karlovca i poželite li solidnu večeru ili ručak, a da budete u potpunosti sigurni da nećete otići gladni, svakako svratite u Burger King. Najzad, kako Burger King u Zagrebu radi tek par dana, nećemo posebno spominjati zeru sporiju uslugu nego što je slučaj u drugim restoranima brze prehrane.

Vezani članci