Ćebasa je spoj ćevapa i kobasice. I da, stvarna je!

2016
25 Siječanj 2016, Komentari: 1

Na tržište je stigao jedinstven, autentičan hrvatski proizvod – Ćebasa. Izvrstan okus ćevapa u praktičnom obliku kobasice idealan je za ljetno roštiljanje ili pripremu na tavi.

Mogu li se dva omiljena jela s roštilja spojiti u jedno, novo jelo? Mogu! Ćebase su upravo to – ćevapi i kobasice u jednom proizvodu. Odnosno, meso ćevapa u obliku kobasice.

Ako je, a znamo da je, bilo rasprave oko toga čiji su ćevapi najbolji i koji su “pravi, originalni”, oko ćebasa dvojbe nema. Tehnolozi PIK Vrbovca mogu se pohvaliti kako su osmislili autohtono, originalno hrvatsko jelo.

Najbolje od oba svijeta

Na Volim meso portalu o ćevapima smo napisali desetke članaka, a ništa manje i o kobasicama. Volimo i uživamo u roštilju pa nas ova ideja, skromno priznajemo, apsolutno veseli. Ćebasa je, vjerujemo, ujedinila najbolje od oba svijeta.

Oni koji je probaju iskusit će jedinstvenu kombinaciju okusa i mirisa. Više će vam “bacati” na ćevape, ali će svojim oblikom i načinom pečenja biti – kobasica.

5 stvari koje trebate znati o Ćebasi

Ako vam je koncept Ćebase još uvijek nepojmljiv, u nastavku vam donosimo 5 bitnih stvari koje trebate znati.

1. Ćebasa je stvorena za roštilj ili tavu

U mesu Ćebase nalazi se optimalni omjer krtog i masnog mesa što Ćebasu čini odličnim proizvodom za tavu ili roštilj. Kod pripreme u tavi, ne trebaju vam mast ili ulje.

2. Ćebasa se peče brzo i lako

Pečete li Ćebasu na umjerenoj temperaturi na roštilju ili tavi, bit će dovoljno samo jednom je okrenuti. Ako je čuvate u hladnjaku, izvadite je prije pečenja da dosegne sobnu temperaturu.

3. Ćebasa odlično prija uz sve dodatke

Isprobajte Ćebasu s povrćem, uz ajvar, kajmak, kečap, senf… Sve što i inače idealno prija uz meso s roštilja, sljubit će se i s Ćebasom.

4. Ćebasa se radi od svinjetine i junetine

Sočne okuse i iznimne mirise Ćebasi daje pažljivo odmjerena mješavina junećeg i svinjskog mesa u jestivom ovitku od prirodnih sirovina.

5. Ćebasa je originalni hrvatski proizvod

Gotovo svaka zemlja ima svoje autohtone, nezamjenjive recepte i proizvode. Hrvatska je upravo postala bogatija za jedan takav.

Vezani članci