ChevapRolls: Ćevapčići u toplom zagrljaju palačinke

2016
21 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za ChevapRolls: Ćevapčići u toplom zagrljaju palačinke

Martinu Županić i Ivu Pehar upoznali smo prošle godine kroz popularni Mastechef. Odnedavno možete i upoznati njihovu kuhinju i originalni pristup ćevapima, u novoj zalogajnici – ChevapRolls.

[EDIT]: ChevapRolls su zatvoreni 2017. godine.

Zagrebačka Gajeva ulica poznata je po “street food” lokacijama. Između Koykana, Brewdogsa i Good Fooda, na kućnom broju 8 smjestila se nova zalogajnica – ChevapRolls.

Riječ je o projektu Martine Županić, natjecateljice prošle sezone Masterchefa i Ive Pehar, pobjednice showa.

chevaprolls-04

Zagrebačkoj su se javnosti predstavile vizijom ćevapa kao međuobroka ili zalogaja, ali s naizgled nespojivim dodatkom – palačinkom. Ideja i recept su Martinini koja je, kaže, htjela spojiti najbolji, mekani dio lepinje s mesom ćevapčića.

Zato je lepinju zamijenila palačinkom koja se nadijeva začinjenim mljevenim mesom, reže na zalogaje, nabada na ražnjiće pa peče na grillu.

Cijene se kreću od 17 do 40 kuna

Prostor je uređen minimalistički, na raspolaganju vam je 20-ak sjedećih mjesta za visokim stolovima. Svojevrsno zaštitno lice ChevapRollsa gladna je Olivia, djevojčica čije se ilustracije nalaze na zidovima zalogajnice, a koja će vam svoju riču o gladi za rolicama ispričati kroz strip na papirnatom podlošku.

Za prvi posjet, isprobali smo sva tri ChevapRolls menijaChili, Casual i Cheers.

Svaki meni sastoji se od porcije ChevapRollsa, krumpirića i umaka. Mala porcija košta 27 kuna, odnosno 30 kuna za Cheers verziju. Meni je normativno ekvivalent maloj porciji ćevapa u lepinji i sasvim je dovoljan za jedan međuobrok “s nogu”.

BeerRolls nijansu su drugačiji od ChevapRollsa jer u smjesu za njihove palačinke ide pivo.

Krumpirići pak dolaze u slanoj varijanti i posuti ružmarinom ili paprikom, a ti su nam se posebno svidjeli.

Cijene različitih menija kreću se od 17 do 40 kuna.

Palačinke s pivom, uz pivo

Isprobali smo i EggRolls Bacon, palačinku punjenu kajganom, slaninom, sirom i špinatom. Uz slaninu, na meniju su još vege verzija te ona sa šunkom, sirom i gljivama.

Porciju palačinki punjenih kajganom preporučuje se odmah jesti, kako bi iskusili fino rastezanje otopljenog sira i mekanu palačinku. Ovo je idealni doručak, ali imajte na umu da ChevapRolls otvara svoja vrata od 10 sati ujutro.

chevaprolls-08

Umake (“safteke”) u ponudi osmislila je Iva Pehar, a mi smo kušali Diablo chilli, BBQ umak i Onion Jr. – lagani bijeli umak.

Uz njih će izvrsno prijati i jedna od dvije vrste craft pive (Fakin Ipa i Zmajsko pivo).

Za one koji su u prolazu, ChevapRolls nudi i kavu za van, a dobro će proći i ljubitelji slatkih palačinki, punjenih sirom i posutima napolitankama ili Domaćica keksima.

Naziv: ChevapRolls
Vrsta: Street food restoran
Adresa: Gajeva 8, Zagreb
Telefon: 091 548 6149
Radno vrijeme: pon-čet od 10 do 23 sata, petak i subota od 11 do 2 sata, nedjeljom od 11 do 23 sata
Ponuda: ćevapčići u palačinkama, slatke i slane palačinke

Vezani članci