Corn dogs: Hrenovke u kukuruznom omotaču

2014

Sastojci

  • 12 - 15 Hot dog hrenovki
  • 150 g kukuruzne krupice
  • 125 g pšeničnog brašna
  • 50 g šećera
  • 3 žlice praška za pecivo
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 1 jaje
  • 225 ml mlijeka
  • 12 - 15 drvenih ražnjića
  • ulje za prženje
19 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Corn dogs: Hrenovke u kukuruznom omotaču

U našim je krajevima kukuruz na tanjuru uglavnom u obliku salate ili pak ukusnog kruha od kukuruznog brašna. Neke kulture, poput američke, otišle su korak dalje i napravile hrskavu mesno-kukuruznu kombinaciju!

Pretpostavlja se da su za ‘izum’ ovog popularnog američkog (pred)jela odgovorni Teksašani njemačkog podrijetla davne 1927. godine. Hrenovke umočene u gustu kukuruznu smjesu i pržene u dubokom, vrelom ulju tek su nešto kasnije bile posluživane na drvenom štapiću, a postale su sinonim sajamske i ulične hrane diljem Amerike.

Osim minijaturnih inačica corn dogsa, postoji i ‘cornbrat’, odnosno verzija u kojoj je hot dog hrenovka zamijenjena kobasicom (njem. brätwurst).

corn-dogs-detalj

Priprema:

U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke – kukuruznu krupicu, brašno, šećer, prašak za pecivo i začine. U drugoj zdjeli umutite jaja i mlijeko pa postupno dodavajte suhoj smjesi istovremeno miješajući. Smjesa treba biti poput jako guste smjese za palačinke.

U dubokoj tavi ravnog dna zagrijte veću količinu ulja u kojem ćete pržiti hrenovke.

Svaku hrenovku po dužini probodite drvenim ražnjićem, umočite u gustu smjesu i odmah stavite na vruće ulje. Praktično je uliti smjesu u visoku čašu jer je lakše uroniti cijelu hrenovku u smjesu.

Hrenovke pecite oko 3 minute ili dok omotač ne dobije zlatnožutu boju. Pečene hrenovke položite na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće.

Za umak pomijašajte 6 žlica majoneze sa 2 žlice Dijon senfa i poslužite s hrenovkama.

Vezani članci