Burger King u Japanu predstavio - crne burgere!

2014
24 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Burger King u Japanu predstavio – crne burgere!

Do sad smo vidjeli svakakvih mesnih kreacija, ali ova nas je iznenadila: crni hamburger! Ne, nije prepečen, kako bi netko pomislio na prvu, samo je... pa, samo je iz Japana!

Burger King, koji je nedavno otvorio svoju prvu poslovnicu u Hrvatskoj, ove je godine predstavio Kuro Burger – hamburger koji se sastoji od crnog peciva, crnog umaka i crnog sira.

Premium Kuro Burger je lansiran 2012. godine za obljetnicu petog rođendana Burger Kinga u Japanu i jedini crni sastojak bilo je pecivo. Iduće godine se pojavio Kuro Ninja s dodatkom slanine (normalne boje), a 2014. godina je rezervirana za jako crne Kuro Diamond i Kuro Pearl hamburgere.

kuro-burger-04

Pecivo i sir su obojeni bambusovim ugljenom dok je crna boja umaka od luka i češnjaka dobivena dodavanjem sipinog crnila. Iako su pljeskavice ‘normalne’ boje, začinjene su obilnom količinom crnog papra.

Kuro Pearl sastoji se od pljeskavice, sira i umaka i košta oko 27 kuna. Nešto popularniji, Kuro Diamond uz sve navedeno sadrži dodatke, odnosno salatu, rajčicu, luk i majonezu, a cijena mu je oko 38 kuna.

Osim neobičnog izgleda, Kuro burgeri se navodno ne razlikuju puno okusom od standardnih burgera. Oni koji su ga imali priliku probati kao glavnu razliku navode nešto papreniju pljeskavicu i ukusan spoj Shalyapin (Chaliapin) umaka sa majonezom. Glavni sastojci Shalyapin umaka su luk i mirin (vrsta rižinog vina).

Iako Kuro burgeri izazivaju razne reakcije diljem svijeta, od gađenja do znatiželje i oduševljenja, Japanci su u svojoj kuhinji navikli na razne namirnice crne boje poput morskih algi i trava.

Burgeri su dostupni u Japanu do listopada.

Foto: Burger King Japan

Vezani članci