Evo kako Kinezi suše svinjetinu!

2014
24 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Evo kako Kinezi suše svinjetinu!

Na kineskoj društvenoj mreži Weibo brzo su se proširile fotografije 'mesnih zavjesa' s brojnim teorijama i objašnjenjima.

Kineska društvena mreža Weibo bila je žarište dezinformacije kako je riječ o ‘bogatašima’ koji ‘čuvaju stan od lopova’.

Velike ‘zavjese’ od svinjskog mesa pojavile su se na balkonima jedne zgrade u kineskom gradu Wuhan. Brojni prolaznici ostali su zapanjeni prizorom i nije trebalo dugo da fotografije pronađu svoj put do ‘širokih internetskih masa’. Putem tamošnje popularne društvene mreže, brzo su se proširile fotografije i vijest o nevjerojatnim ‘zavjesama’.

meso-kina-zavjese

Korisnici su na prvu komentirali kako je riječ o ondašnjim bogatašima koji se ne samo ‘hvale’, nego i ovako štite svoj stan od lopova. Prava istina saznala se ubrzo, pišu strani i domaći mediji. Meso je svinjetina koja pripada restoranu smještenom u podnožju zgrade. Riječ je o 20 nedavno zaklanih svinja od kojih su dobili gotovo četiri tisuće kilograma mesa te dio tog mesa povješali.

Vlasnik restorana koji je brzo postao poznat zbog ovog pothvata, izjavio je da je vlastita proizvodnja i sušenje mesa jedini način da svojim vjernim posjetiteljima jamči kvalitetno meso.

Vezani članci