INFOGRAFIKA: 5 razloga za feštu na Dan sv. Patrika

2014
17 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za INFOGRAFIKA: 5 razloga za feštu na Dan sv. Patrika

Tradicionalni irski blagdan obilježava se diljem svijeta. Proslava za Dan sv. Patrika ne zaobilazi ni Hrvatsku kad se pleše i veseli uz pivo, viski i zelenu boju.

Najpoznatiji irski svetac sv. Patrik na mala je vrata posljednjih godina ušao i u Hrvatsku. Ovaj irski blagdan, nastao kao spomen na njihovog legendarnog sveca, često se slavi i kod nas. Najvažniji razlog zašto smo prihvatili ovaj blagdan jest ta često spominjana sličnost između Hrvata i Iraca, barem kad je u pitanju mentalitet. Nama, kao ni Ircima, ne treba puno razloga za slavlje pa se ovaj festival zelene boje, odjeće, djetelina sa četiri lista, finog irskog (ali i domaćeg) piva te viskija vrlo brzo udomaćio.

U infografici u nastavku vam donosimo pet razloga zašto slavimo Dan sv. Patrika, odnosno zašto bi – trebali slaviti. Razlozi su, vidjet ćete, sasvim opravdani i teško da se itko može usprotiviti ovom povodu za feštu. Naravno, kad idete plesati i zabavljati se cijelu noć, najbolje je da to napravite punog želuca, a možete se inspirirati receptima koje smo odabrali za vas.

(Kliknite na infografiku za veći prikaz)

infografika-stpd

Vezani članci