Dođite na 1. Festival slanine i čvaraka

2013
11 Siječanj 2013, Komentari: 1

Cilj festivala je promocija tradicionalnih slavonskih jela, a posjetitelji će moći učiti o pripremi jela i, naravno, degustirati.

1. Festival slanine i čvaraka održat će se u sklopu 18. Katarinskog sajma u Slavonskom Brodu. Kako navode na svojim službenim web stranicama, Festival slanine i čvaraka održat će se 23. studenog 2013. u dvorani ‘Vijuš’ u Slavonskom Brodu.

Cilj festivala je, navode, promocija slavonskih tradicionalnih jela ukomponiranih u modernu kuhinju. Voditelj programa bit će popularni Drele, a posjetitelji će moći pratiti natjecanje kuhara u spremanju jela na bazi slanine i čvaraka. O kvaliteti i domišljatosti njihovih jela odlučivat će stručni žiri kojeg čine kuhari Tomislav Špiček, Slavko Večerić te gastronomad Rene Bakalović.

Posjetitelji će za vrijeme natjecanja moći degustirati pripremljena jela i aktivno se uključiti u pripremu tradicionalnih slavonskih čvaraka. Više informacija o sajmu možete pronaći i na njihovoj Facebook stranici, a u nastavku vam donosimo program 1. Festivala slanine i čvaraka, preuzet s web stranice.

Program:
11:00 – 11:30 h
Svečano otvorenje 1.Festivala slanine i čvaraka!
Festival slanine i čvaraka svečano će otvoriti gospodin Davor Dretar Drele. Kao znak za početak festivala pali se prvi kotao za pripremanje čvaraka.

11:30 – 12:30 h
Natjecanje kuhara u pripemi jela na bazi slanine i čvaraka! Kuhari prave tradicionalna slavonska jela na moderan način dok dekorateri izrađuju neobične i maštovite dekoracije od slanine. Zavirite u kotlove u kojima se pripremaju različite vrste čvaraka. Razmjenite iskustva i otkrijte pokoju slavonsku tajnu od vrsnih kuhara.

12:30 – 13:00 h
Odabir pobjednika natjecanja u pripremi jela od slanine.
Pobjednika natjecanja odabire stručni žiri sastavljen od kuhara Tomislava Špičeka, Slavka Večerića, te gastronomada Renea Bakalovića, poznatog hrvatskog novinara i kuhara.

13:00 – 14:00 h
Članovi stručnog žirija, kuhari Tomislav Špiček i Slavko Večerić, te gastronomad Rene Bakalović pokazat će svoje kulinarsko umijeće u pripremanju delicija od slanine i čvaraka.

14:00 – 15:00 h
Slavonske ljepotice natjecat će se za laskavu titulu Miss Festivala. Nastojat će osvojiti stručni žiri svojim šarmom i znanjem o tradicionalnoj slavonskoj kuhinji.

15:00h
Svečano zatvaranje Festivala slanine i čvaraka te dodjela nagrada.

Vezani članci