Grill akademija: Savjeti i trikovi za pečenje mesa

2015
3 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Grill akademija: Savjeti i trikovi za pečenje mesa

Poznati kuhar Branko Ognjenović održao je Grill akademiju gdje je otkrivao tajne roštilja, a među polaznicima su bili i naši vjerni čitatelji!

U kuhinji najpoznatijeg domaćeg roštilj majstora i kuhara, Branka Ognjenovića, u kulinarskom studiju Majstor kuhar, početkom tjedna održana je “Grill akademija”. Podsjetimo, Volim meso čitatelji prijavljivali su se na nagradni natječaj svojim fotografijama roštilja, a njih pet, prema glasovima čitatelja, zaslužili su ulaz na Akademiju.

Što su tamo naučili saznajte u nastavku, pogledajte “prije i poslije” fotografije i galeriju!

Mesni uštipci

Pri izradi uštipaka koristilo se čisto juneće meso uz dodatak kockica slanine za ekstra “šmek” te začini poput čili papričica.

Savjet chefa: U uštipke nikad nemojte dodavati komadiće češnjaka jer će meso oksidirati i poprimiti zelenu boju. Smjesi za uštipke dodajte malo vode u kojem ste prethodno prokuhali češnjak – uštipci će biti sočni i rahli.

Ražnjići omotani slaninom

Polaznici Grill akademije su samostalno obradili svinjski file odležan u vakuumu.

Srednji dio filea je pečen u komadu dok je ostatak iskorišten za pripremu ražnjića omotanih slaninom. Ražnjići su pečeni na grillu do temperature mesa 70°C.

 

Svinjska vratina

Uz pomoć predavača, polaznici su se suočili sa odkoštavanjem svinjske vratine, miljenicom svakog roštilja. Kod rasijecanja kosti važno je paziti da male ocakline kosti ne dospiju na meso i uzrokuju probleme kod konzumacije.

Pečena vratina je začinjena krupnom morskom soli, mljevenim šarenim paprom i par kapi maslinovog ulja.

Savjet chefa: Odrescima vratine prerežite žilice kako se ne bi savijali prilikom pečenja i neravnomjerno se spekli.

 

Osim navedenog, chef Branko Ognjenović je pokazao nekoliko korisnih trikova za pripremu roštilj kobasica, a za kraj ostavio ono najbolje – rozo pečeni ramstek.

Kako su se polaznici snašli na radionici, pogledajte u galeriji u nastavku.

Vezani članci