Grisini sa kobasicama i namazom od sira

2013

Sastojci

  • Za grisine:
  • 400 g brašna
  • ½ žličice soli
  • 1 kobasica po izboru
  • 300 ml mlade vode
  • 1/3 kockice svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Za namaz:
  • 300 g svježeg sira
  • 200 g punomasnog kiselog vrhnja
  • ½ žličice soli
  • 1/3 žličice sušenog origana
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
30 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Grisini sa kobasicama i namazom od sira

Grisini su idealane 'grickalice' za novogodišnju zabavu. Umjesto kruha, krekera i sličnih kupovnih grickalica, pripremite sami domaće grisine.

U tijesto za grisine prije pečenja dodala sam usitnjenu kobasicu koja je ovim štapićima dala dozu pikantnosti. Od ovakvog tijesta sa kobasicama možete pripremiti i minijaturne okrugle kruščiće koji će zasigurno biti hit uz razne namaze i umake.

Uz pikantne grisine poslužite laganiji namaz neutralnijeg okusa. Isprobajte vrlo jednostavan namaz od svježeg sira i kiselog vrhnja. Odlična kombinacija!

grisini-sa-kobasicom-i-dip

Priprema:

Kobasicu ogulite od ovitka pa je narežite na što sitnije kockice.

Brašno pomiješajte sa solju. Kvasac otopite u mlakoj vodi zajedno sa žličicom šećera, u sredini brašna napravite udubinu pa ulijte razmućeni kvasac, maslinovo ulje te dodajte usitnjenu kobasicu.

Umijesite mekano tijesto i pustite da se diže oko 30 minuta. Kada tijesto udvostruči volumen, premijesite ga, podijelite na dva dijela i svaki dio razvucite u pravokutnik ½ cm debljine. Režite tanke trake, a po želji ih ‘uvijte’ da izgledaju kao grisini. Možete ih i ostaviti u obliku štapića.

Složite grisine na pleh obložen papirom za pečenje. Trebali bi dobiti tri puna pleha grisina, odnosno oko 40 komada.

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva pa kad se ugrije pecite grisine oko 15 minuta.

Sve sastojke za namaz usitnite u kremu štapnim mikserom ili u multipraktiku. Poslužite uz grisine.

Vezani članci