Kako napraviti grupit od teletine

2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • 800g teletine
  • 400g rajčica
  • 1 velika glavica crvenog luka
  • 60g maslaca
  • malo brašna
  • 1 čaša suhog bijelog vina
  • malo juhe ili otopljene povrtne kocke
  • 2 žlice ulja
  • 1 vezica peršina
  • sol, papar
17 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Kako napraviti grupit od teletine

Grupit je neizostavno jelo tradicionalne milanske kuhinje. Lako za pripremu i bogatog mediteranskog okusa, vaše ukućane sigurno će oduševiti.

Priprema:

Izrežite meso na trake širine dva centimetra. Svaku traku mesa vežite na sredini u čvor i uvaljajte jednu po jednu u brašno.

Izrežite luk i popržite ga na tavi s maslacem i uljem. Prženom luku dodajte grupite (kako se zovu mesne trake svezane u čvor). Popržite ih dobro sa svih strana, miješajući drvenom kuhačom. Posolite, popaprite, nakon toga ih prelijte vinom i ostavite da se kuhaju dok vino skroz ne ispari. Na kraju dodajte rajčicu, malo juhe, promiješajte i dovršite kuhanje na umjerenoj vatri.

Kad ste gotovi s kuhanjem, nasjeckajte vezicu peršina i dodajte je grupitima. Ako želite da jelo ima jaču aromu, mesu možete dodati i karakterističnu lombardijsku kobasicu, izrezanu na komade, kao i svježe gljive. Ako nemate svježe, dobra zamjena su suhi vrganji koje ste predhodno namočili u mlakoj vodi.

Jednostavno i ukusno, dobar tek!

Romana Batušić

Vezani članci