Biste li probali hamburger od puževa?

2015
21 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Biste li probali hamburger od puževa?

Iako burgeri spadaju u kategoriju "fast fooda", ovaj je burger definitivno "slow food"! Možda i najsporiji koji možete probati!

Francuski restoran Bisou Bistronomy u San Franciscu nedavno je na svoj meni stavio hamburger od puževa.

Više slider nego punokrvni hamburger, sastoji se od pljeskavice izrađene od puževa poslužene na pecivu sa sezamom uz dodatak peršina, majoneze, rajčica, salate od kupusa, karmeliziranog luka i dimljenog Xérès umaka (redukcija octa od sherryja).

Pljeskavica je napravljena od kuhanih kontitnentalnih puževa uvezenih iz Burgundije. Oni koji su se odvažili kušati je, uspoređuju njenu teksturu s mesom rakova.

“Burger od puževa smo ponudili jednu večer kao specijal na meniju, no obzirom na reakcije i traženost, odlučili smo ga uvrstiti u stalnu ponudu restorana.” objašnjava chef i vlasnik, Nicolas Ronan.

hamburger-od-puzeva

Foie gras kao dodatak standardnom burgeru sa junećom pljeskavicom.

Cijena hambugera je 10 dolara, a za još toliko novca možete dobiti dodatak – prženu guščju paštetu, odnosno foie gras.

Iako je meso puževa u nekim zemljama nacionalni specijalitet, čini se da je konzumacija u Hrvatskoj zanemariva iako nije nepostojeća.

Meso ovih mekušaca smatra se dijetetskom namirnicom visoke kvalitete – siromašno je masnoćama, a bogato bjelančevinama i esencijalnim aminokiselinama.

Učitava se

Biste li probali hamburger od puževa?

Hvala što ste glasali!
Već ste glasali!
Izaberite opciju!

Vezani članci