Ručajte u Istanbulu i upoznajte Bali-bega

2014
30 Siječanj 2014, Komentari: Komentari isključeni za Ručajte u Istanbulu i upoznajte Bali-bega

Burak Özçivit ili razlog zbog kojeg su Hrvatice u tolikom broju gledale tursku sapunicu, otvorio je restoran Balibey DÖNER u Istanbulu.

Zgodni 29-godišnji glumac Burak Özçivit otvorio je u Istanbulu 10. siječnja restoran Balibey DÖNER, kojeg je nazvao po liku koji ga je proslavio u turskoj sapunici ‘Sulejman Veličanstveni’ koja je bila hit i kod nas.

Restoran se nalazi u luksuznom trgovačkom centru, no cijene navodno neće biti luksuzno visoke jer želi da njegovu hranu mogu kušati svi. Pratite restoran i na Instagramu.

Adresa restorana je: Harman Sk Pol Center Çarşı No 6 Dükkan No 2-3-4-5 (Büyükdere Caddesi), Kağıthane, İstanbul.

Skočite do grada na dva kontinenta i uživajte u hrani. Tamo je kultura hranjena u restoranima i na ulici vrlo izražena, doslovno bilo gdje možete jesti, a posebice je žustro oko Taksima gdje se nalazi toliko restorana da ćete imati problem odabrati mjesto za jelo.

Evo jednog recepta iz turske kuhinje koju poslužuju i u ovom restoranu, a ako vam se svidi, znajte da su karte do Istanbula sve povoljnije.


Mirisna janjetina

balibey-janjetina

Sastojci:

janjetina (but po mogućnosti)

maslinovo ulje

limunov sok

narančin sok

cimet

češnjak

komorač

med

Priprema:

Janjetinu u marinadi od limunovog soka, narančinog soka, komorača i cimeta ostavite preko noći da odstoji u hladnjaku.

Izvadite meso iz marinade, posušite blago papirnatim ručnicima te premažite uljem. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva i pecite svega 20 minuta.

Izvadite meso iz pećnice, premažite ga medom u kojem ste stavili cimet i komorač te pecite dodatna 4 sata.

Vezani članci