Jastučići punjeni mortadelom i špinatom

2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • Nadjev:
  • PIK Mortadela (150 g)
  • PIK Kraške pancete (50 g)
  • luk (2 glavice)
  • češnjak (2 češnja)
  • zamrznuti špinat (250 g)
  • Sjeckani peršin
  • Muškatni oraščić
  • Sol i papar
  • 1 bjelanjak
  • Krušne mrvice
  • Tijesto:
  • brašno (400 g)
  • jaja (4 kom)
  • sol
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Jastučići punjeni mortadelom i špinatom

Od brašna, jaja i soli umijesite mekano tijesto za rezance. Neka malo odstoji.

Za nadjev izrežite pancetu i mortadelu na kockice. U tavici na malo ulja staklasto popržite kockice pancete, sitno sjeckani luk i češnjak. Dodajte kockice mortadele i zamrznuti špinat. Nadjev pirjajte dok se ne zgusne, a kad se malo ohladi primiješajte mu krušne mrvice, sitno sjeckani peršin i začine: sol, papar i muškatni oraščić.

Tijesto podijelite na dva dijela. Svaki komad tijesta istanjite valjkom u pravokutni oblik. Na donjem tijestu označite mrežu kvadrata veličine 8×8 cm. Na svaki stavite žličicu nadjeva, a  rubove tijesta premažite umućenim bjelanjkom. Nadjeveno tijesto prekrijte drugim listom tijesta pa mjesta oko nadjeva dobro pritisnite i izrežite jastučiće.

Kuhajte ih u vrućoj, posoljenoj vodi oko 10 minuta.

Prije posluživanja jastučiće pospite prženim krušnim mrvicama.

Vezani članci