Jedna tava i 10 ideja za brzo pripremljena jela

2015
8 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Jedna tava i 10 ideja za brzo pripremljena jela

Kategorija recepata 'Pečeno na tavi' jedna je od popularnijih na našem portalu. Svi vole brza i praktična rješenja, a mi vam donosimo njih deset!

Kako temperature vani rastu, naša volja za kuhanjem se smanjuje. Pećnice se gase, a klima uređaji pale. No, jesti se mora! Zato vam u nastavku predlažemo deset brzih jela koje možete pripremiti u tavi.

Imamo rješenje i za vas kojima treba nova tava, i to bez da odlazite u potragu za njom. Naručite je online putem Abrakadabra web trgovine i stiže vam na vrata, a na vama ostaje samo da odaberete koji od ovih 10 recepata ćete prvi isprobati.

Klik na fotografiju vas vodi na recept.
1. Svinjska vratina s lukom i pivom

vratina-s-lukom-i-pivom-naslovna2

U nedavnoj anketi ste nam rekli kako najviše volite roštiljati svinjsku vratinu. Taj komad mesa je podjednako sočan i ukusan kad se pripremi na tavi, a svi ekstra dodaci su – ekstra!

U ovom receptu, vratina se podlijeva pivom, a umak se sastoji od dinstanog luka.

2. Svinjski odresci s prošekom i gljivama

svinjetina-marsala-naslovna

Ako niste ljubitelj piva, onda će vam možda više odgovarati okupati svinjske odreske u slatkom desertnom vinu, a u umak dodati gljive.

Ovo ukusno jelo priprema se u jednoj tavi i zahtijeva pola sata vremena.

3. Saltimbocca: Teletina s pršutom i kaduljom

teletina-saltimbocca-naslovna

Talijanska riječ saltimbocca skraćenica je riječi saltare in bocca što bi u doslovnom prijevodu značilo ‘skočiti u usta’ i što daje naznake da se radi o malim jednostavnim zalogajima te brzo spremljenom jelu.

4. Pileće jetrice na španjolski način

pilece-jetrice-naslovna

U ovom receptu, mekane pileće jetrice pretvaraju se u pravu malu gozbu uz dodatak pancete, dimljene paprike i sherryja.

5. T-bone odrezak Fiorentina

odrezak-fiorentina-02Za pripremu ponosa toskanske kuhinje, odrezak Fiorentina, potrebno vam je: dobar, prikladno debeo odrezak, dobra grill tava, sol, papar i po želji malo limunovog soka.

6. Samoborski kotleti

samoborski-kotlet-naslovna

Samoborski način pripreme svinjskih kotleta omiljen iz više razloga – što zbog okusa, što zbog jednostavne pripreme. Polaganim pečenjem kotleta izbjegava se njihovo isušivanje.

7. Enchilada s junetinom i umakom od avokada

enchilade-s-teletinom-naslovnaOve lagane tortilje punjene su srednje pečenim junećim odreskom, kremastim umakom od avokada i povrćem. Iako ih na kraju možete zapeći u pećnici, ta opcija nije obavezna tako da cijelo jelo možete pripremiti koristeći samo tavu.

8. Piletina u ljutom umaku od meda

piletina-u-ljutom-umaku-od-meda-naslovna

Ovaj recept je za ljubitelje ljutih i brzo pripremljenih jela. Ljepljivi slatki med u kombinaciji s ljutim umakom pretvara u ‘neutralnu’ piletinu u pravi pikantan doživljaj.

9. Lomo saltado: Lungić u tavi s povrćem

lungic_povrce

Lomo saltado peruansko je jelo s junetinom i povrćem koje porijeklo vuče iz azijske kuhinje. Odličan je i kad ga pripremate s mariniranom svinjskom pisanicom ili lungićem.

10. Stir fry junetina s gljivama

stir-fry-junetina-naslovna

Stir fry je poznata azijska metoda kuhanja, najčešće u woku. Ovako pripremljena junetina je posebno sočna i mekana, a traži samo 15 minuta vašeg vremena.

Vezani članci