Kaj su jeli naši stari: Dođite i probajte!

2015
28 Siječanj 2015, Komentari: 1

Ovaj vikend dođite u Vrbovec na turističko - kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši stari", uzmite zdjelicu i kušajte tradicionalna jela ovog kraja.

Vrbovec krajem kolovoza postaje središte gastronomskih događanja koja privlače brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske. “Kaj su jeli naši stari” je turističko – kulinarska manifestacija koja započinje danas, 28. kolovoza i traje do ponedjeljka, 31. kolovoza.

Program događanja na ovoj manifestaciji je veoma bogat jer se uz gastro događanja odvija niz sportskih te kulturno – umjetničkih i zabavnih događanja.

kaj-su-jeli-nasi-stari-vrbovec-01

U subotu u 10 sati na Trgu Petra Zrinskog vrhunski majstori kuhari na čelu s Brankom Ognjenovićem i Almom Čatlakom pripremat će grah s kobasicama i suhim mesom, a u nedjelju od 12 sati moći ćete kušati kotlovinu.

Prije toga će se stare i mlade domaćice, okupljene u udruga žena, natjecati u pripremanju gulaša te u pečenju tradicionalne slane pite – Vrbovačke pere.

kaj-su-jeli-nasi-stari-mortadela-02

Za vrijeme trajanja manifestacije “Kaj su jeli naši stari” moći ćete besplatno degustirati PIK mortadelu od 200 kg i uključiti se u humanitarnu akciju “Vaša i PIK-ova kuna za Udrugu Renato – kuhari bez granica“.

Sva prikupljena sredstava namijenjena su za pomoć djeci s urođenom srčanom manom.

Vezani članci