Kako skuhati kvalitetniju juhu i variva

2013
Volim meso Volim meso

14 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Kako skuhati kvalitetniju juhu i variva

Postoji niz savjeta kako dobiti lijepu i finu juhicu. Variva mogu uključivati bilo koju kombinaciju povrća kao što su krumpir, paprike, rajčice ili razne grahorice te meso, perad, kobasice i morske plodove.

Za kvalitetnu juhu meso stavite kuhati u hladnu vodu, a kad voda zakipi, pokupite pjenu te dodajte začinsko bilje i povrće. Za mesnu juhu obično se koriste niže kategorije mesa (prsa, plećka, vrat) i kosti.

Da biste dobili juhu boljeg okusa, mrkvu i crveni luk možete prethodno malo zapeći. Juha će ujedno dobiti tamniju boju.

Za kuhanje variva može se koristiti voda, ali najčešće joj se dodaju još i vino, temeljac (mesni ili povrtni), a ponekad istoj svrsi može poslužiti čak i pivo.

Ono što svakom varivu daje karakterističan okus su, naravno, začini i mirisne trave koje su najčešće dijelom recepta, ali se mogu i mijenjati prema osobnom ukusu. Variva se uglavnom kuhaju na dosta niskoj temperaturi što dopušta okusima da se prožmu.

Variva su gušća od juha i rade se od različitih vrsta povrća u kombinacijama s određenim komadima mesa. Uvijek se poslužuju kao glavno jelo jer su prilično zasitna. Ponekad ih je moguće pripremiti i u pećnici što ih također razlikuje od njihovih rjeđih srodnica – juha.

Vezani članci