Dimljena kobasica s kiselim kupusom i krumpirom

2013

Sastojci

  • 1 pakiranje dimljene kobasice
  • 50dkg krumpira
  • 30dkg kiselog kupusa
  • 10dkg pancete
  • 2 lovorova lista
  • 20 zrna papra
  • sol, papar po potrebi
  • 0.5dl ulja
  • 1dl bijelog vina
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Dimljena kobasica s kiselim kupusom i krumpirom

Oličenje brzog i zasitnog zimskog ručka koji zbog kupusa obiluje i vitaminima. Klasično i jednostavno je uvijek najbolje i najfinije.

Ako je ste kupili kupus u glavici, narežite ga i operite kako ne bi bio previše kiseo. Očistite luk i sitno ga narežite na kockice. Pancetu također narežite na kockice te je prepržite na malo masnoće i dodajte sjeckani luk.

Kad se dobro zažuti dodajte kupus, lovor i papar u zrnu. Lagano dinstajte uz postepeno podlijevanje vinom i vodom.

Krumpir ogulite i narežite na kocke te kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite kobasice sa svih strana tako da dobiju boju. Prethodno ih zarežite na par mjesta nožem kako ne bi ‘eksplodirale’ prilikom pečenja.

Dimljena kobasica ima nešto intenzivniji okus pa ako jelo pripremate i za mlađu djecu, zamijenite je nekom blažeg okusa.

Kuhani krumpir zgnječite u pire, posložite na tanjur zajedno s kupusom te na vrh posložite koso narezane pečene kobasice.

Vezani članci