Zimski par: Dimljena kobasica i slatki kupus

2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • 1 pakiranje dimljene kobasice
  • 60dkg svježeg kupusa
  • 10dkg luka
  • 50ml koncentrata rajčice
  • 80ml ulja
  • 200g šećera
  • sol i papar
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Zimski par: Dimljena kobasica i slatki kupus

Kobasica i kupus su poput sinonima zimske kuhinje, a nema veće sreće nego kad jelo koje podrazumijeva obje namirnice možemo skuhati brzo, jednostavno i - u jednom loncu.

Svježi kupus narežite na široke rezance i malo posolite. U zagrijan lonac ili dublju tavu stavite malo ulja i dodajte šećer. Kada se šećer počne topiti, točnije karamelizirati, dodajte sitno sjeckani luk.

Kobasice narežite na kolutove i dodajte ih u tavu na dinstanje. Potom dodajte kupus, malo podlijte vodom i pustite da se lagano pirja. Ako želite intenzivniji okus, kobasicu prije dinstanja možete lagano prepeći.

Dodajte koncentrat rajčice, ukoliko je potrebno još malo podlijte vodom sve zajedno te lagano pirjajte dok ne omekša. Začinite solju i paprom.

 

Vezani članci