Konoba Nebuloza: Hrana s idejom i - smislom!

2015
13 Siječanj 2015, Komentari: Komentari isključeni za Konoba Nebuloza: Hrana s idejom i – smislom!

Konoba 'Nebuloza' u Rijeci dokaz je da tradicionalna i moderna kuhinja mogu živjeti zajedno i nuditi najbolje od oba svijeta!

Kada vas put nanese u Rijeku, a glad vam ne da mira, zaputite se u konobu Nebuloza. Jedno od meni najdražih riječkih restorana podno Trstatskih stuba koji pruža prekrasan pogled na Rječinu, osigurava uživanje u finoj domaćoj hrani i jelima u kojima se moderno i tradicionalno fantastično isprepliću.

Jela koja imaju svakodnevno u svojoj ponudi, ali i ona koja se mijenjaju ovisno o sezoni, ne mogu vas ostaviti ravnodušnima. Meni koji nude svakodnevno svakako je pohvalan i sadržajno zanimljiv i inovativan, uvijek u skladu sa sezonom.

konoba-nebuloza-rijeka-04

Namirnice, počevši od ribe i povrća se nabavljaju na obližnjoj riječkoj tržnici te se njima pristupa sa velikom pažnjom pazeći na samu obradu namirnice, ali i prezentaciju jela na tanjuru.

Naglasak i prednost daju jelima od kvalitetne ribe koja je karakteristična za riječko podneblje, poput srdele ili inćuna, ali i mesnim jelima koja nimalo ne zaostaju.

Tako ćete možda u konobi Nebuloza prvi put probati burger od srdele, ili u mesnoj verziji, burger od ovna. Da budem iskrena, ne znam koja bih jela mogla izdvojiti jer sva koja sam probala su me oduševila, počevši od junećeg carpaccia punjenog vrganjima pa do junećeg odreska sa kremom od cvjetače i porilukom s gljivama (na naslovnoj fotografiji).

Ne treba zaboraviti na odličan izbor vina i raznih vrsta i okusa domaćih rakija.

Deserti su priča za sebe, a budite sigurni da konobu nećete uspjeti napustiti bez degustacije čokoladnog ganachea sa narančom, čokoladnog souffle’a ili pak semifredda od lavande sa suhim smokvama u prošeku.

Konoba Nebuloza jedan je od riječkih restorana koji dokazuje kako se sa malo mašte, kreativnosti, razmišljanja i puno znatiželje i želje za prezentacijom nečeg malo drugačijeg i novoga, a opet poštujući tradiciju, podneblje i senzonalnost, mogu kreirati vrhunska jela sa namirnicama koje su nam svima dostupne.

U svim jelima, svaka namirnica dolazi do izražaja, svakoj namirnici se pridaje važnost, pristupa se sa velikom pažnjom i tehnikom obrade koja samo još više naglašava njen okus.

Nedavno je konoba Nebuloza proslavila i svoj treći rođendan. Za tu priliku je glavni i odgovorni chef kuhinje, Siniša Kontić Draščić, ugostio riječkog chefa kuhinje sa velikim iskustvom rada u inozemstvu, Alena Jančića koji je bio odgovoran za osmišljavanje menija, te moju malenkost, koja je osmislila slatki dio ove priče.

Meni se sastojao se od sljedećih jela:
1. Focaccia sa kavijarom od pecenog patlidžana
2. Dimljena pačja prsa servirana na kremi od pečenih badema, mljevenim lješnjacima,gelom od prošeka te ljutikom pečenom sa jabukama i cimetom
3. Janjeći raviol s kajmakom, pistacijom i pjenom od pečenog češnjaka
4. Teletina pečena u sijenu sa kremom od pečenog korijena celera, špinatom u vrhnju, glaziranom mrkvom i telećim jusom
5. Tris torti: torta od naranče i badema, čokoladna torta bez brašna sa kruškama u crnom vinu, francuska pita sa suhim šljivama u crnom vinu, cimetom i kardamomom, reducirani sirup od crnog vina

Neka fotografije govore same za sebe, a moja topla preporuka je da što prije posjetite ovo mjesto i uživate u finoj hrani i ugodnom ambijentu.

Vezani članci