Kranjska sa sirom na palenti s prženim kruhom

2013

Sastojci

  • Kranjska kobasica sa sirom 1 paket
  • Kukuruzni griz 0,20 kg
  • Sol, papar po potrebi
  • Maslac 0,05 kg
  • Luk 0,20 kg
  • Ulje 0,05 l
  • Peršin list pola vezice
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Kranjska sa sirom na palenti s prženim kruhom

U posoljenu vodu s dodatkom maslaca ukuhamo kukuruzni griz tako da dobijemo žitku palentu. Gotovu palentu izlijemo u posudu za pečenje, koju smo prethodno premazali maslacem te na palentu posložimo na kolutiće narezanu Kranjsku kobasicu sa sirom. Tako posloženo stavimo u pećnicu na 180°C stupnjeva na 20 minuta.

Luk narežemo na deblje kolutiće te naglo prepržimo na masnoći do zlatnožute boje. Serviramo tako da na tanjur posložimo zajedno palentu i kobasicu, a gore posipamo prženim lukom.

Savjet: Umjesto palente možemo koristiti i kuhani krumpir. Kranjsku kobasicu uvijek skuhajte, kako bi bila sočnija i u ovom slučaju kako bi sir malo omekšao.

Vezani članci