2013
Volim meso Volim meso

Sastojci

  • 1 kg junećeg ramsteka s kostima
  • 2,5l voda
  • jedan peršin (korijen i lisnati dio)
  • 5 mrkvi srednje veličine
  • 2dkg ukuhane rajčice
  • jedan manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • jedan list kupusa ili kelja
  • 15 zrna papra
  • korica parmezana ili nekog drugog tvrdog sira
  • sol
5 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Krepka juneća juha

Uz juhe nas najčešće vežu uspomene na baku i nedjeljne ručkove. Danas nepravedno zanemarena, juha bi trebala biti dio svakog obroka.

Meso stavite u hladnu vodu. Dodajte očišćeno i oprano povrće te rajčicu, koricu tvrdog sira (daje posebnu aromu jelu), sol i papar.

Juha se kuha dva do tri sata (ili sat vremena u ekspres loncu). Ulijte malo hladne vode da se sloj masnoće skupi na površini. Uklonite je žlicom i juhu procijedite.

Poslužite juhu s kuhanom tjesteninom (rezancima ili kašicom), prosom, kvinojom ili nekom drugom žitaricom po izboru.

Vezani članci