Krmenadle na pekarski način

2014

Sastojci

  • Za 6 osoba:
  • 6 svinjskih krmenadli od oko 180g
  • 2 glavice crvenog luka
  • 60g masnoće (svinjska mast ili ulje)
  • 1 žlica brašna
  • 2 žlice kiselih krastavaca nasjeckanih na ploške
  • 2 čaše bijelog vina
  • 1 žličica senfa
  • sol
  • papar
23 Siječanj 2014, Komentari: 1

Još jedan od klasičnih recepata iz bakine kuhinje koji je brz za pripremu i zasigurno vas neće iznevjeriti.

Krmenadle su se nekada obavezno pekle na svinjskoj masti, a ako je nemate pri ruci, doživljaj ovog jela neće smanjiti niti uporaba biljnog ulja.

Priprema:

Posolite i popaprite krmenadle.

Prvo radimo umak: isjeckajte luk i popržite ga na žličici masnoće. Kad postane proziran, dodajte brašno, pomješajte i pržite dok brašno ne dobije žutu boju. Dodajte bijelo vino. Kuhajte neprestano mješajući, zatim dodajte čašu vode i kuhajte dalje na laganoj vatri dok alkohol i voda ne ispare, a umak se zgusne na trećinu.

Krmenadle ispecite na grill tavi u masnoći s obje strane. Kad porumene, smanjite vatru i pecite ih još koju minutu. Stavite ih u posudu za posluživanje.

Masnoću u kojoj su se pržile krmenadle dodajte u prethodno pripremljeni umak, zatim senf i kisele krastavce. Ponovo zagrijte umak i prelijte ga preko pečenih krmenadli.

Poslužite uz rižu ili restani krumpir. Dobar tek!

Saša Marinković

Vezani članci