Pripremite krmenadle s pivom

2013

Sastojci

  • 4 svinjska krmenadla
  • 1 veća glavica luka
  • ½ goveđe kocke za juhu
  • 1 dcl piva
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • sol
  • papar
  • crvena paprika
  • peršin
  • bosiljak
2 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Pripremite krmenadle s pivom

Pivo nije samo alkoholno piće, nego i prehrambeni proizvod itekako poznat kuharima. Saznajte kako možete pripremiti ukusne krmenadle uz pomoć popularnog napitka!

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte, stavite ga dinstati, posolite te po potrebi dodajte vode.  Za vrijeme dok se luk dinsta, napravite temeljac od pola goveđe kocke za juhu prema uputama na pakiranju.

Krmenadle operite, istucite i uvaljajte u brašno. Kad je luk skroz omekšao, razmaknite ga i stavite peći meso. Nakon što meso dobije boju, podlijte s temeljcem kojeg ste prethodno napravili i dodajte pivo.

Posolite, popaprite, dodajte crvene paprike (slatke ili ljute, po želji), žličicu koncentrata rajčice, sve promješajte te poklopite. Smanjite vatru i pustite da se krčka.

krmenadli_u_pivu

Povremeno promješajte, okrenite krmenadle na drugu stranu te ovisno o željenoj gustoći dodajte vode, odnosno temeljca za razrijediti ili žličicu brašna razmućenog u malo vode, ako želite zgusnuti umak.

Na kraju dodajte prstohvat peršina i bosiljka, po potrebi soli i papra, promješajte i vaši krmenadli u umaku od piva su gotovi!

Posluživanje:

Krmenadle možete poslužiti uz pire krumpir ili tjesteninu te salatu po želji.

Dobar tek!

Marko Viker

Vezani članci