Kroasan sendvič punjen salatom od šunke

2016

Sastojci

  • Za 2 osobe:
  • 100 g kuhane šunke
  • 100 g celera (stabljika)
  • 100 g mrkve
  • 3 rotkvica
  • 1 žlica krem sira
  • 2 žlice jogurta
  • 1 žlica majoneze
  • ½ žličice curryja
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žlice narezanog lišća celera
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 integralna kroasana sa sjemenkama
13 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Kroasan sendvič punjen salatom od šunke

Na što prvo pomislite kad netko kaže 'kroasan' - čokoladu ili pekmez? Priznajemo, mi prvo pomislimo na fini, sočni, obilato punjeni - sendvič!

Dobar sendvič vrlo lako može biti i pravi obrok, ali samo ako sadrži puno povrća kombiniranog s nekim mesnim “elementom”. Moji sendviči se gotovo uvijek sastoje od puno sezonskog povrća, sira i mesa, što je u ovom slučaju kuhana šunka.

Sendvič u kroasanu najčešće viđam u talijanskim barovima. Tamo su punjeni kombinacijom mortadele i šunke sa rajčicama, rikulom i drugim sezonskim povrćem.

Ako ogladnite na poslu ili trebate laganu marendu, ovaj lagani, ali zasitni proljetni sendvič će vas sigurno spasiti od gladi.

sendvic-kroasan-sa-salatom-od-sunke-02

Priprema:

Priprema ovog sendviča je krajnje jednostavna. Šunku narežite na kockice (ili trakice, ako imate šunku u fetama).

Naribajte korijen celera, mrkvu i rotkvice pa pomiješajte povrće sa šunkom i ostalim sastojcima i začinima. Dobit ćete finu proljetnu salatu.

Odaberite integralne kroasane koje prije nadjevanja možete kratko tostirati u pećnici ili tosteru kako bi postali hrskavi. Prerežite oba kroasana i napunite ih proljetnom salatom.

Vezani članci