Kuharica Marvelovih superjunaka

2013
20 Siječanj 2013, Komentari: Komentari isključeni za Kuharica Marvelovih superjunaka

Za kuhanje nisu potrebne supermoći iako u nekim situacijama nisu na odmet. Ako ste ljubitelj stripova, ova kuharica će vam pokazati nešto drugačiju stranu vaših omiljenih superjunaka - onu kulinarsku.

Kuharicu naziva ‘The Mighty Marvel Superheroes’ Cookbook’ predstavio je Stan Lee, slavni pisac stripova i predsjednik Marvel Comicsa, zajedno s autorima Gene Malisom i Jody Cameron Malisom koja je napisala recepte. Ilustrator je Joe Giella.

Kuharica moćnih Marvelovih superjunaka izdana je 1976. godine i uključuje recepte za jela poput Hulkburgera, Daredevilovog švicarskog odreska ili Thorove asgardske povrtne juhe (za čiju je pripremu potrebna četvrtina kilograma mljevene junetine!).

marvel-kuharica-strip

Zbog ‘angažmana’ superjunaka kao kuhara, svog (velikog) formata i šarenih stranica, može se zaključiti da je kuharica bila namijenjena djeci. No gledajući recepte, primjerice za Iron Manov rižoto od junećih jetrica, veća vjerojatnost je da je kuharica namijenjena kolekcionarima i zaljubljenicima u stripove.

Većinu recepata je ionako teško shvatiti ozbiljno i glavni razlog zašto biste kupili ovu kuharicu je da vidite Spidermana, Thora i Iron Mana u pregačama i kuharskim kapama kako pripremaju smjesu za palačinke dok u pozadini scene gori štednjak.

Shvatili je ozbiljno ili ne, nove verzije kuharice na Amazonu dosežu cijenu i do 400 američkih dolara, dok se rabljene mogu kupiti za 70 dolara pa nadalje.


Recept za Hulkburger

Sastojci:
250g mljevene junetine
1 žličica soli s aromom luka
1 žličica soli
2 žlice umaka od rajčice
2 žlice mlijeka
6 peciva (razrezanih)
2 srednje velike rajčice
par listova zelene salate

Priprema:

U zdjeli zamiješajte prvih pet sastojaka. Oblikujte 8 pljeskavica. Stavite ih u pekač i pecite ih u pećnici 25 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.

Prerežite peciva. Na četiri polovice peciva posložite na kolutove narezanu rajčicu, pljeskavicu, salatu, drugu polovicu peciva pa na nju drugu pljeskavicu i drugi kolut rajčice. Zatvorite Hulkburger s preostalom (trećom) polovicom peciva.

Vezani članci