Pikantni kus kus s piletinom i povrćem

2014

Sastojci

  • Za 4 osobe:
  • 200 g kus kusa
  • 4 pileća filea
  • žlica maslaca
  • 1 velika crvena paprika
  • 1 velika žuta paprika
  • 1 velika zelena paprika
  • 1 mala tikvica
  • 1 mladi luk
  • ½ dl soja umaka
  • začini (sol, papar, čili, harissa, đumbir, korijander, kumin, mažuran)
1 Srpanj 2014, Komentari: Comments Off on Pikantni kus kus s piletinom i povrćem

Tražite ideju za brz i jednostavan ljetni ručak? Isprobajte kus kus, najmanju tjesteninu na svijetu, u kombinaciji sa sezonskim povrćem kojeg imate pri ruci, piletinom i pikantnim začinima po ukusu.

Iako bi se vjerojatno zadnjih dana sakrili od vrućina pod velikim suncobranom, odmorili se malo od roštilja i za ručak ‘složili’ nešto jednostavno, brzo i lagano – što vremenski, što za želudac.

Piletina, svježe povrće i kus kus (cous cous) umjesto teških, brašnastih priloga mogli bi biti pravo rješenje. Najbolje od svega, za pripremu ovakvog ručka ili večere, trebat će vam svega 15-ak minuta vremena i samo jedan lonac.

kus kus-s-piletinom

Priprema:

Kus kus prelijte s 4 dl kipuće vode, dodajte sol i maslac, promiješajte, te ostavite sa strane.

Povrće i piletinu narežite na prutiće. Na vrućoj tavi rastopite malo masnoće po izboru, te zapržite povrće. Kad povrće ‘samre’, dodajte piletinu, začinite ostatkom začina i pržite je dok nije u potpunosti termički obrađena (skuhana).

Na kraju dodaje umak od soje i kus kus, dobro promiješajte i poslužite.

Vezani članci